„Leclerc SOKAT HIBÁZIK, ezért nem lesz világbajnok”

Miközben a Scuderia Ferrari gigaszerződéssel marasztalja, a szűk szakma abszolút nem zárja a kegyeibe Charles Leclercet.

És egyáltalán nem a technika az, ami igazából beárnyékolja a hatodik éve F1-es monacói szereplését a legjobbak között. Johnny Herbert szerint sokkal inkább saját maga az:

„Ha igazán őszinte akarok lenni vele kapcsolatban, akkor vele kapcsolatban az első dolog, ami eszembe jut, azok a hibák. Amilyen hibákat ő vét, olyanokat nem igazán követ el Max Verstappen vagy éppen Lewis Hamilton. Persze, ők is emberek, megesik olykor, de mikor világbajnokságokat nyertek, akkor mindez nem igazán volt jellemző.  Ez a legfőbb erőssége a nagy bajnokoknak, a kevés hiba. Nézzük csak meg a nagy öregeket, Alain Prostot, Niki Laudát, vagy épp Ayrton Sennát, folyamatosan kiegyensúlyozottan teljesítettek, olyan hibák nélkül, amit a mezőny többi tagja vétett. Ezen áll, vagy bukik minden: sok gyors versenyző van, sok tehetséges pilóta van, de aki a legjobb akar lenni, az nem hibázhat.

Charles Leclerc 2023 végén megmutatta, hogy megvan benne a képesség, amellyel a megfelelő irányba haladhat. Hogy ez elég lehet-e arra, hogy megcélozza Maxot és Lewist? Igen, megvan hozzá a sebessége, mindenképpen. Jó a kerék a kerék elleni csatákban, de ha mindent összevetünk, de ha nem tanul meg még ennél is kiegyensúlyozottabban teljesíteni, akkor a véleményem szerint nem lesz világbajnok…” – vázolta fel Herbert az aggályait.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel