Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Legenda születik: Michael Schumacher első Ferraris győzelme a tv-ben!

Nyugodtan kijelenthető, hogy a Schumacher nevet túlzás nélkül az egész világ ismeri, és egy vörös autóhoz köti. A legelső mindig különleges, nincs ez másként Michael első Scuderiás győzelmével kapcsolatban sem.

Michael Schumacher kétszeres világbajnokként érkezett meg Maranellóba, és egy sokkal erősebb technikát hátrahagyva ült át a Ferrariba. Az 1996-os Scuderia bizony nem volt egy veretes konstrukció, bajnokesélyesnek meg pláne nem lehetett mondani.

Schumacher sokat kockáztatott, de mint azt mindannyian tudjuk, sikerrel tette. A Ferrari által támasztott kihívást megugorva, rengeteg munkával megkérdőjelezhetetlenül a sportág egyik legnagyobbja lett. 1996-ban indult el ez a csoda, ekkor vette kezdetét Schumacher-korszak, és a német klasszisa, az ezzel járó dominancia a teljes sportágat is megváltoztatta. A vörösök öt éven keresztül uralkodtak, és visszatornázták magukat az elődjeik által már kitaposott bajnoki ösvényre.

A sikerhez kellett a Ferrari, kellett a csapat, Jean Todt személyében egy remek csapatfőnök – de a legjobban Michael Schumacher klasszisára, a kitartására, a mentális erejére, és az isteni tehetségére volt szükség az olaszoknak. Ennek az első darabkáját, az 1996-os Spanyol Nagydíjon aratott első győzelmet láthatjátok most vasárnap 14 h-tól az M4 Sport szokásos múltidézőjében!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari Fans