FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lundgaard Vettelnek: „Az F1-el ellentétben itt vezetni is tudni kell!”

Az egykori F2-es és F1-es tesztpilóta, jelenleg IndyCarban versenyző dán nem rosszindulatból szólt be Vettelnek, csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy a modernkori Forma-1-es technikák és az Indy verdák között szakadéknyi a különbség.

Köztudott, hogy a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettelt nemrégiben egy IndyCaros ajánlattal keresték meg, amelytől a német világbajnok nem is zárkózott el. Történetesen pont Lundgaard csapata, a Rahal Letterman Lanigan Racingnél látnak fantáziát Vettelben, ha összejönne a szerződés, akkor ő lenne a fiatal pilóta csapattársa. Lundgaard figyelmeztetett, hogy az IndyCar nagyon más kávéház, sokkalta „combosabb” a Formula-1-nél:

“Igazán király lenne, ha Seb lenne a csapattársam! Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmét, hogy az átállás nem gyerekjáték, brutális megpróbáltatás lesz. Higgyétek el, tudom miről beszélek, én is az európai versenyzésből érkezem, vezettem már F1-es autót, és azt volt az egyik legkönnyebb terelgetni. A Forma-1-es autókat egy bizonyos pontig nagyon-nagyon könnyű vezetni, ezért van az, hogy a ligában a mezőny eleje kettészakad, míg a darálóban nagyon szoros harcok mennek. Az IndyCarban pont ellenkező a helyzet. Nem az autó vezet téged, hanem neked kell vezetned azt, és minden pillanatban dolgozni a kormány mögött. Nincs pihenés az egyenesekben, nincs egy lélegzetvételnyi időd sem, folyamatosan kontroll alatt kell tartanod mindent. És akkor még az ovál versenyzésről nem is beszéltünk. Szerintem ezek a dolgok Sebastian Vettelt is komoly kihívás elé állítanák!” – formált érdekes vélemény Lundgaard.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.