FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ma Imolában futnak a 18 colos gumik: Így fest a Pirelli 2022-es fejlesztése

Ezúttal a Mercedes istálló a soros, hogy kipróbálja a következő évtől használatos új abroncsokat. Ma Lewis Hamilton, holnap Valtteri Bottas tesztelheti az új összetételű keverékeket.

A németeknek harmadikként van lehetőségük pályára hajtani az újítással, előttük Bahreinben az Alpine és a Ferrari tesztelhette a 2022-es Pirelliket. Az istállóknak több alkalmuk is lesz még idén ismerkedni az abroncsokkal, a Mercedesnek a mostanin kívül Paul Ricardon és a Hungaroringen. Hamiltonék így a többi csapattal ellentétben még maradtak Imolában, és átalakított autóval tesztelték a 18 colos kerekeket.

Az új abroncsokkal kapcsolatban Hamilton első benyomására és véleményére a szakmán belül is sokan kíváncsiak. A brit korábban bírálta a Pirelli útválasztását, mert szerinte az új típusú gumikkal tapadást vesztenek majd az autók. A hétszeres világbajnok elmondása alapján sokkal inkább a leszorítóerőt kellene megnyirbálni, és a tapadást erősíteni, így láthatnánk több kiélezett küzdelmet a pályán. Ezt az álláspontot még tavaly fejtette ki, kíváncsian várjuk, hogy a teszt után milyen véleménnyel lesz az olasz gumibeszállító új termékéről.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.