Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Magyar Nagydíj – Mire ez a negativitás?

Miközben már többen is zártkapus versenyt vizionálnak a Hungaroringre, mi továbbra is megmaradunk a pozitív attitűdnél. Az ügyben folyó hangulatkeltés már csak az időbeni távlatok miatt sem igazán logikus, de van itt még más is.

„A koronavírus járvány által produkált számok már lehetővé tesznek bizonyos lazításokat, ennek megfelelően május negyedikétől újraéled Magyarország.”- mondta el ma Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is hozzátette, hogy augusztus 15-ig nem lehet 500 fő feletti tömegrendezvényeket tartani. Itt gyorsan álljunk is meg egy szóra!

Noha jó hazai szokás szerint sokan azonnal temetni kezdték az eredetileg augusztus 2-re tervezett Magyar Nagydíjat, ti ugye emlékeztek még a Bild magazin által a héten közölt előzetes versenynaptárra?

A németek megszellőztetett anyagában augusztus 16 szerepel a Hungaroring neve mellett, ráadásul a tervezet szerint a rákövetkező héten még egy újabb versenynek is otthont adhatna a mogyoródi F1-es pálya.

Tehát a lényeg: április 30-án, azaz ma kiadnak egy kormányszintű iránymutatást, amely teljesen egybeesik a Bild által leírtakkal? Kövezzetek meg, de úgy gondolom, ekkora véletlenek nincsenek.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy a nagy médiumok zuhanyhíradója legtöbbször pontos képet ad, továbbá a Hungaroring minden nyilatkozatában a nézők részvételével rendezett versenyt preferálja, és rugalmasan áll egy esetleges halasztáshoz is. Arról már nem is beszélve, hogy még mindig csak április végét írunk, vagyis három és fél hónap van a versenyig.

Természetesen a német sajtótól érkező információ nem hivatalos, és mint ilyen, egész nyugodtan kommentelhető „spekulációnak”. Ahogy a más lapok által generált hipotézisalapú „gyászjelentések” is!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1 Experiences

ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel