Magyar Nagydíj – Mire ez a negativitás?

Miközben már többen is zártkapus versenyt vizionálnak a Hungaroringre, mi továbbra is megmaradunk a pozitív attitűdnél. Az ügyben folyó hangulatkeltés már csak az időbeni távlatok miatt sem igazán logikus, de van itt még más is.

„A koronavírus járvány által produkált számok már lehetővé tesznek bizonyos lazításokat, ennek megfelelően május negyedikétől újraéled Magyarország.”- mondta el ma Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is hozzátette, hogy augusztus 15-ig nem lehet 500 fő feletti tömegrendezvényeket tartani. Itt gyorsan álljunk is meg egy szóra!

Noha jó hazai szokás szerint sokan azonnal temetni kezdték az eredetileg augusztus 2-re tervezett Magyar Nagydíjat, ti ugye emlékeztek még a Bild magazin által a héten közölt előzetes versenynaptárra?

A németek megszellőztetett anyagában augusztus 16 szerepel a Hungaroring neve mellett, ráadásul a tervezet szerint a rákövetkező héten még egy újabb versenynek is otthont adhatna a mogyoródi F1-es pálya.

Tehát a lényeg: április 30-án, azaz ma kiadnak egy kormányszintű iránymutatást, amely teljesen egybeesik a Bild által leírtakkal? Kövezzetek meg, de úgy gondolom, ekkora véletlenek nincsenek.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy a nagy médiumok zuhanyhíradója legtöbbször pontos képet ad, továbbá a Hungaroring minden nyilatkozatában a nézők részvételével rendezett versenyt preferálja, és rugalmasan áll egy esetleges halasztáshoz is. Arról már nem is beszélve, hogy még mindig csak április végét írunk, vagyis három és fél hónap van a versenyig.

Természetesen a német sajtótól érkező információ nem hivatalos, és mint ilyen, egész nyugodtan kommentelhető „spekulációnak”. Ahogy a más lapok által generált hipotézisalapú „gyászjelentések” is!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1 Experiences

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel