FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

„Magyar” tesztpilóta a Willamsnél

A brit csapat ma Tel-Avivban jelentette be, hogy 2020-ban a hazai kötődéssel rendelkező Roy Nissanyt alkalmazzák a már említett szerepkörben. A versenyző a szimulátoros munkán kívül három F1-es szabadedzésen is bizonyíthat majd, a szerződés Nissanyn kívül a hazai autósportnak is komoly előrelépés lehet.

Az izraeli pilóta több szálon is erősen kapcsolódik Magyarországhoz, hiszen amellett, hogy jó ideig nálunk nevelkedett, ráadásul az útját is egy magyar szakember (Oláh Gyárfás MNASZ elnök) egyengeti:

“Rengeteg dolog köt Magyarországhoz, Budapestet az otthonomnak érzem, ha pedig megtehetném, a magyar zászlót is felfestetném az izraeli mellé a versenyautóra. A Hungaroring az a pálya, amit a legjobban ismerek, és a hazai futamomnak tekintek.” – nyilatkozta a bejelentés után Nissany.

„16 év munkája van abban, hogy Roy eljutott idáig. Az elmúlt években kialakított kapcsolatrendszerünk ugyanakkor alkalomadtán egy magyar tehetség Forma-1-be juttatásában és szerepeltetésében is segítséget jelenthet majd.” – mondta el Oláh Gyárfás, a versenyző managere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula Spy