Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Már idén PILÓTÁT IGAZOL az Audi!

A németek a háttérben már nagy erőkkel készülődnek a 2026-os debütálásra, mind fizikai, úgy az emberi állomány fejlesztése is meglódult.

Ennek első felvonásaként az Audi megszerezte a McLarentől Andreas Seidl-t, most pedig már a pilótapiacon tájékozódnak. Egyelőre még nem a 2026-os versenyzői felálláshoz keresnek alapembert, sokkal inkább a stabil fejlesztői háttér miatt van szükségük pilótára. Mint köztudott, az Audi saját erőforrással szállna be a buliba, itt jön képbe az új igazolás. Adam Baker versenysportért felelős igazgató elmondta, hogy erre az új év közepétől kerül majd sor, az illető pedig az istálló Neubergben található szimulátorában fog dolgozni:

„Nem ragaszkodunk hozzá, hogy az illető német legyen, ahogy az sem szentírás, hogy a leendő fejlesztőpilóta kapja majd az egyik ülésünket. A pilótapiac tele van bizonytalanságokkal, még azt sem látjuk, kikkel állunk rajthoz majd jövőre. Természetesen német mivoltunk azt mondatja, hogy vonzó lenne egy honfitársunkat versenyeztetni, de a vállalat számára ennél sokkal lényegesebb szempont a versenyképesség.” – nyilatkozta Baker. Nos, talán mondanunk sem kell, ez utóbbi megjegyzés nem túlságosan jó hír egy esetleges Audi Mick Schumacher együttműködésért drukkoló szurkolóknak…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük