FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

MEGLEPŐ: Már az FIA elnökének is sok a SZIVÁRVÁNYOS KAMPÁNY

A bakui versenyhétvégére készülődve jelentette be a Mercedes istálló, hogy autóikon a csillagot szivárványosra cserélik. De más csapat is így óhajt küzdeni az LMBTQ közösségekért a “pride hónapban”…

Maga a téma rettentően megosztó, és egyben sajnálatos is, hiszen a sport helyett már megint a politika felé terelődik a hangsúly. Ezt már az FIA-nál is kezdik észlelni (jobb későn, mint soha…), nemrégiben Mohammed bin Szulajm elnök fejtette ki az ellenérzéseit:

„Nézzük csak meg Niki Laudát, vagy Alain Prostot. Ők csak a versenyzéssel foglalkoztak, míg ma Sebastian Vettel szivárványos kerékpárral rohangál, Lewis Hamilton emberi jogokért harcol, és a saját meggyőződését propagálja az F1 összes elérhető felületén. Mindenkinek joga van azt gondolni, amit csak akar, de az már kérdéses, hogy kell-e ezt állandóan a sport felé helyezni.

Én egy muszlim ember vagyok, de az eszembe nem jutna a saját hitem ráerőszakolni az emberekre. Az Egyesült Arab Emírségekben tizenhat különböző nemzet képviselteti magát, ahol ráadásul több a keresztény, mint a muzulmán, és még másik öt vallás is megjelenik. Erre büszke vagyok, mert ez hitelessé tesz bennünket, de hogy ezt én mindenhol, minden elérhető helyen reklámozzam? Soha!

Már pilóta pályafutásom alatt is hittem abban, hogy a sport közelebb hozza egymáshoz az embereket. Elnökként is úgy érzem, hogy az F1 a társadalom fejlődésének előmozdítójaként kell, hogy tevékenykedjen. Nagyon lényegesnek tartom a fenntarthatóságot, a sokszínűséget, de közben nem válhatunk politikussá. Az FIA-nak vigyáznia kell arra, hogy megmaradjon az egyensúly, hogy ne dominálja le a sportágat a politika, már csak azért is, mert mi vagyunk az egyetemes motorsport legfőbb ütőere.” – mondta el az új elnök.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük