FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes: ELKÉPESZTŐ ÚJÍTÁS a szezonnyitóra?

Azt mindig is tudtuk a Mercedesről, hogy szeret „altatni”, valamint, hogy a náluk dolgozó koponyák egészen elképesztő ötletek kivitelezésére képesek. Viszont az olasz sajtó szerint most egy eddig soha nem látott, sokkoló fejlesztés következik…

A németek egy drasztikusan átalakított autóval érkeznek meg Bahreinbe, és szimulátoros tapasztalataikra hagyatkozva minimum egy másodperc javulást várnak Barcelónához képest. Mindezt a James Allison által vezetett mérnökcsapat azzal érné/éri el, hogy gyakorlatilag eltüntetik az autóról a hűtésért felelő oldaldobozokat, mert egy új, forradalmi megoldást találtak annak kiváltására.

Az olaszok információi szerint a Mercedes a hűtést a karosszéria felső részére helyezi át, így eltűnik a hagyományos értelemben véve vett hűtődoboz, ettől pedig aero szempontból egy teljesen más szintre lép a W13. A hírt a köztudatba bedobó Corriere dello Sport vázlatokat is közölt az újdonságról, ergo megtippelték, hogyan fog festeni az a valóságban. Az olasz zsurnaliszták szerint megvan annak az esélye, hogy az újítás láttán egyfajta DAS szindróma léphet fel, vagyis a Mercedes az ellenfelek össztüze alá kerülhet az újdonsült megoldása miatt… Egy biztos, csütörtökön, a bahreini tesztek első napján a Mercedes box-ajtajánál tobzódik majd a fél világsajtó, és a többi csapat által fizetett fotóshad.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Corriere dello Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük