Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher készen áll a Forma-1-re?

Édesapja egykori riválisa, az ex Ferraris Gerhard Berger szerint mindenképpen. Ha eltekintünk a nevétől, és csak magát a versenyzőt nézzük, akkor szerintünk nem feltétlenül van ez így… De távol álljon tőlünk, hogy vitába szállunk Bergerrel.

Már csak azért sem, mert régóta tudni lehet, hogy Michael Schumacher fiának F1-es bemutatkozása tulajdonképpen csak idő kérdése. Ilyen névvel és háttérrel maga a sorozat is hülye lenne, ha nem segítené őt ebben. Ha pedig sikerül megvetnie a lábát, és néhány szezon alatt a teljesítménye egyenes arányos lesz a marketing értékével, akkor a feeder szériákhoz hasonlóképp a száguldó cirkuszban is eredményes lehet.

Úgy hírlik, ha Mick az F2-ben az első háromban végez, akkor már mindenképp garantált a helye a 2021-es rajtrácson.

„Nagyon stabil mentálisan, ráadásul borzasztóan kitartó, és a bajnoki címért küzd. Az már nem is igazán számít, hogy megszerzi-e végül azt, vagy csak a második lesz. Minden ízében Michaelre emlékeztet: úgy néz ki, mint ő, úgy jár, mint ő, és úgy is működik… Szerintem készen áll a srác arra, hogy feljebb lépjen. Nagyon örülnék neki, ha az F1-ben is komoly sikereket érne el, miatta, és a családja miatt is szorítok neki.” – mondta el Berger a véleményét a kis „Schumival” kapcsolatban.

És valóban, nagyon úgy fest, hogy jövőre tényleg újra láthatunk majd egy Schumachert körözni a Formula-1-ben. Erre van esély a Haasnál, de az Alfa Romeo sokkal kézenfekvőbbnek tűnik: hogy miért? Mert ők a Scuderia Ferrari junior programja, ahol a maranellóiak határozzák meg, ki kaphat ülést és ki nem. Mick Schumacher pedig egészen véletlenül pályája kezdete óta Ferrari akadémista…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük