Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher már idén F1-es versenyző lehet

Pletykaszinten már az is felmerült, hogy Sebastian Vettel helyén, aki nem tölti ki a teljes szezont a Ferrarinál. Ez „enyhe” túlzás lenne, de létezik ennél egy sokkal életszerűbb opció is.

A száguldó cirkuszhoz legközelebb álló Schumacher koránt sem rendelkezik olyan veretes karrierrel, ami indokolttá tenné a Forma-1-be jutását. Ugyan egy jó hajrával nemrégiben F3-as bajnokságot nyert, jelenleg az F2-ben az általa vezetett Prema technikájával mások egészen rövid idő alatt megváltották a világot. Elég csak Charles Leclerc, Pierre Gasly, vagy Antonio Giovinazzi nevét említeni, és az eredményeikre gondolni…

De ne legyünk naivak: a hatalmas PR értékkel, elképesztő kapcsolatrendszerrel, és nem kevés anyagi háttérrel megtámogatott Mick F1-es debütálása lényegében csak idő kérdése, és ez a pillanat akár már az idén elérkezhet.

Technikai szempontból ehhez 2020 lenne a legjobb időpont, ugyanis az F1-es szerepléshez szükséges szuperlicenc pontjait most kellene felhasználnia, mivel annak egy része az év végén kifut.

Nagybátyja, Ralf Schumacher lát is erre esélyt, szerinte ez az Alfa Romeónál várja majd őt:

„Kimi Räikkönen már nem fog sokáig versenyezni, a másik ülésben pedig Antonio Giovinazzi nem teljesít elég erősen, ezért gondolom úgy, hogy rövidesen meglesz a lehetősége bemutatkozni.

A hatszoros futamgyőztesen kívül egy másik volt F1-es versenyző is úgy látja, hogy a fentebb említett alternatíva valóban működőképes lehet. Nick Heidfeld konkrétan úgy véli, hogy a mélyvízbe ugrás már idén is megtörténhet, így újra láthatunk majd egy Schumachert a Formula-1-ben versenyezni:

„Abszolút nem lenne meglepő, ha Mick Schumacher már az idei szezonban megjelenne a mezőnyben. Úgy gondolom, ha idén meghúzza a Forma-2-ben és jól teljesít, valamint Antonio Giovinazzi továbbra sem erősödik bele az F1 kihívásaiba, akkor könnyen előfordulhat, hogy Mick leváltja őt. Akár már a szezon közepén is.” – nyilatkozta sejtelmesen Heidfeld.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel