Mick Schumacher már idén F1-es versenyző lehet

Pletykaszinten már az is felmerült, hogy Sebastian Vettel helyén, aki nem tölti ki a teljes szezont a Ferrarinál. Ez „enyhe” túlzás lenne, de létezik ennél egy sokkal életszerűbb opció is.

A száguldó cirkuszhoz legközelebb álló Schumacher koránt sem rendelkezik olyan veretes karrierrel, ami indokolttá tenné a Forma-1-be jutását. Ugyan egy jó hajrával nemrégiben F3-as bajnokságot nyert, jelenleg az F2-ben az általa vezetett Prema technikájával mások egészen rövid idő alatt megváltották a világot. Elég csak Charles Leclerc, Pierre Gasly, vagy Antonio Giovinazzi nevét említeni, és az eredményeikre gondolni…

De ne legyünk naivak: a hatalmas PR értékkel, elképesztő kapcsolatrendszerrel, és nem kevés anyagi háttérrel megtámogatott Mick F1-es debütálása lényegében csak idő kérdése, és ez a pillanat akár már az idén elérkezhet.

Technikai szempontból ehhez 2020 lenne a legjobb időpont, ugyanis az F1-es szerepléshez szükséges szuperlicenc pontjait most kellene felhasználnia, mivel annak egy része az év végén kifut.

Nagybátyja, Ralf Schumacher lát is erre esélyt, szerinte ez az Alfa Romeónál várja majd őt:

„Kimi Räikkönen már nem fog sokáig versenyezni, a másik ülésben pedig Antonio Giovinazzi nem teljesít elég erősen, ezért gondolom úgy, hogy rövidesen meglesz a lehetősége bemutatkozni.

A hatszoros futamgyőztesen kívül egy másik volt F1-es versenyző is úgy látja, hogy a fentebb említett alternatíva valóban működőképes lehet. Nick Heidfeld konkrétan úgy véli, hogy a mélyvízbe ugrás már idén is megtörténhet, így újra láthatunk majd egy Schumachert a Formula-1-ben versenyezni:

„Abszolút nem lenne meglepő, ha Mick Schumacher már az idei szezonban megjelenne a mezőnyben. Úgy gondolom, ha idén meghúzza a Forma-2-ben és jól teljesít, valamint Antonio Giovinazzi továbbra sem erősödik bele az F1 kihívásaiba, akkor könnyen előfordulhat, hogy Mick leváltja őt. Akár már a szezon közepén is.” – nyilatkozta sejtelmesen Heidfeld.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel