FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Monaco, második szabadedzés: Charles Leclerc volt a leggyorsabb

Az első edzés műszaki problémái után a helyi illetőségű Leclerc megörvendeztette a hazai szurkolókat, és edzéselsőséget szerzett a Ferrarival.

Igen csak ritka pillanattal indult a Monacói Nagydíj második szabadedzése, a verseny és a bajnokság két nagy favoritja, Max Verstappen és Lewis Hamilton ezredre azonos időt futottak. Közben a pályán is közel voltak egymáshoz a versenyzők, hatalmas volt a forgalom, nagyon összetömörült a mezőny, a gyorskörön lévők gyakorta futottak rá a levezetőket teljesítő kollégáikra. A második szakaszban már több, itt jellemző hibát is láthattunk, először Yuki Tsunoda csapta falnak autója hátsó részét, majd Mick Schumacher kapott hasonló ok miatt defektet, amely miatt véget is vetettek ennek az etapnak.

Az eset előtt az élen egymásnak adta a kilincset a Mercedes, a Red Bull, és a Ferrari, különösen a vörös autók voltak elemükben. Leclerc vezetésével sikerült is az élen zárniuk a napot, de hátrébb is történtek érdekességek: Sebastian Vettel egész jól mozgott az Aston Martinnal, de dicséret illeti a Haas újoncokat is, különösen Nikita Mazepint, aki újból Mick Schumacher előtt végzett. Holnap szünnap következik a Monacói Nagydíjon, a program szombaton folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.