Monacói Nagydíj – Könnyed Verstappen győzelem

Csodálatos versenyidőben, egyetlen esőcsepp nélkül (miközben az elmúlt napokban végig esőzésről szóltak az előrejelzések…) zajlott a Monacói Nagydíj, ahol diadalmaskodott.

A rajt minden kockázatvállalás nélkül zajlott le, Max Verstappen megtartotta a pozícióját Fernando Alonso előtt, viszont Esteban Oconnak sikerült fellépnie a harmadik helyre. Hátrébb előfordult néhány kontakt, amelynek Lance Stroll látta a kárát. Sergio Perez az utolsó helyről indulva húzott egy merészet, és már az első köre után azonnal kiállt kemény keverékekért, ami egy erős stratégiát vetített előre. Hamar unalmas vonatozássá silányodott a futam, ahol már az első három helyezett között is óriási különbségek alakultak ki.

A sematikus körözgetésbe csak Carlos Sainz letörő frontszárnya csempészett némi izgalmat, na meg Kevin Magnussen Logan Sargeanttal szemben bemutatott parádés előzése. Utóbbin még Sergio Perez és Nico Hülkenberg is simán átlépett. A 31. körben elértünk a lekörözésekig, majd következtek az első kiállások is. Verstappen a forgalomban jócskán veszített az előnyéből, a felére csökkent, de még így sem fenyegette őt komolyabb veszély. Miközben gyakorlatilag a teljes mezőny átesett a kiállásokon, addig az élen harcoló duó alaposan elnyújtotta a dolgot. Nem hiába… A várva várt eső megérkezett, de nagyon trükkösen, az Aston Martin pedig kockáztatott: átmeneti esőgumi helyett száraz keveréket rakatott fel, Verstappen viszont épp fordítva tett. A kaszinó a hollandnak jött be, hiszen a pálya egyre vizesebb lett, ennek megfelelően Alonso rögtön jött is újra, hogy a közepeseket intermediate-ra váltson. Felpezsdült a futam, szürreális pillanatokat okozva a rajongóknak!

A körülmények egyre csak romlottak, az interből már-már teljes esőssé válva, ennek ellenére csak néhányan gondolták úgy, hogy meglépik a kék oldalfalú Pirellit. És mire ezeket a sorokat leírtuk, néhol már kikandikált egy száradó ív, ami meg is pecsételte a további küzdelem sorsát. Konzerválódtak a különbségek, lényegében már semmi nem változott, így Max Verstappen nyerte a Monacói Nagydíjat Fernando Alonso és Esteban Ocon előtt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel