FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Montoya támogatja a sprintversenyeket: „Végre rájöttek, hogy mivel lehet előrelépni!”


Sajnálatos vagy sem, a ma emberének figyelmét már egyre nehezebb lekötni. Igaz ez a tartalomgyártásban, a médiában, de ez a jelenség ugyanúgy a sportvilágban is tetten érhető. A Formula-1 felismerte ezt, és a sprintfutamok kipróbálásával igyekszik felpezsdíteni, eladhatóbbá tenni a sorozatot.

Juan Pablo Montoya üdvözli a Liberty Media döntését, a kolumbiai versenyző örül neki, hogy a Forma-1 nyitott az efféle lehetőségek kipróbálására:

2021-ben már egyre kevésbé bízhatsz abban, hogy az emberek leülnek a televízió elé, és ott is maradnak két órán keresztül. Akik mindig is imádták és követték a Forma-1-et, azok nyilvánvalóan megteszik ezt, de a fiatalabb korosztállyal már más a helyzet. Ők nem ebben a közegben szocializálódtak, ezért is tartom előrelépésnek a sprintversenyeket.

Szerintem nagy dolog, amit a Liberty Media véghezvitt, folyamatosan igyekszenek megújítani, a XXI. század normái között a hagyományokat is megőrizve fejleszteni a sportágat. Mellette üzletileg is helyreteszik az F1-et, amely így sokkal igazságosabb, és remélhetőleg kiegyensúlyozottabb is lesz. Ez a külsőségekben már jól látszik, hiszen akár a szurkolói zónáról beszélünk, akár a paddockról, mindkettő sokkal szebb, élhetőbb, és igényesebb is, mint azt korábban megszokhattuk. Jó az irány, úgy gondolom manapság a Formula-1-es világbajnokság már egy sokkal jobb hely, mint az én időmben volt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük