FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Murray Walker: „Hamilton jobb, mint Senna, vagy Schumacher – de mégsem ő a csúcs”

A legendás kommentátor, az F1 egykori hangja hatalmas követ hajított abba a bizonyos állóvízbe. A fenti megállapítás a népszerű In The Fast Lane podcastban hangzott el, és vélhetően alaposan megosztja majd a Forma-1 rajongók táborát. Ezek után meglepő módon azt is hozzátette, hogy bármennyire is sokra tartja Hamiltont, szerinte nem ő minden idők legjobbja.

Walker nagyon jól tudja, hogy a véleménye vitatható, és hogy vitatni is fogják, ugyanakkor úgy érzi, Lewis Hamilton sok szempontból magasan a riválisai felett áll:

„Természetesen vitába lehet velem szállni, de úgy gondolom, hogy Lewis jobb, mint Ayrton Senna, vagy Michael Schumacher. Hogy miért? Az előbbi két bajnok a karriere során gyakran alkalmazott vitatható „vezetéstechnikai megoldásokat”. Emlékezzünk csak vissza, amikor Michael Monacóban szándékosan megállt a pályán, hogy övé legyen a pole, vagy amikor szándékosan ütközött Jacques Villeneuve-vel.

Sennának is voltak hasonló megmozdulásai, ellenben Hamilton sosem csinált ilyen afférokat, mindig is tisztán versenyzett. Nagyon rendes srác, és egy valódi istenadta tehetség, nem hiszem, hogy lett volna másik hozzá hasonló. Egyetlen embert tudok mondani, aki számomra még nála is jobb: ő Tazio Nuvolari olasz versenyző, aki még a második világháborút megelőzően versenyzett.” – mondta el a 96 esztendős riporter.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

3 thoughts on “Murray Walker: „Hamilton jobb, mint Senna, vagy Schumacher – de mégsem ő a csúcs”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük