Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ne tervezz más programot: KÁOSZFUTAM lesz a Belga Nagydíj

Ha egy kicsit is lehet hinni az időjárás jelentéseknek, akkor vasárnapi versenynapon olyan időre van kilátás, mint a tavalyi Német GP-n. Az pedig tudjuk, hogy milyen volt…

Spa normál esetben is hírhedt a hektikusságáról, de az előrejelzések idénre valami sokkal durvábbat ígérnek. Már az első edzésektől látható és érezhető lesz az ősz Belgiumban, de pénteken még egészen „emberi” időre van kilátás. Ha minden jól megy, akkor még szombaton is megússzák a versenyzők komolyabb csapadék nélkül, viszont a futam napjára megérkezik az égi áldás… Vasárnap az első pillanattól szakadni fog az eső, ami valószínűleg a teljes napon át elkíséri mind a Formula-1 mezőnyét, mind a betétsorozatok versengését.

Ahhoz, hogy erről magunk is meggyőződjünk, elég csak ellátogatni a weather.com időjárás előrejelző  portálra, ahol a vasárnap/csapadék ikonra kattintva jól látszik, hogy a verseny időtartama alatt óriási a valószínűsége a felhőszakadásnak. Nem egy könnyed zivatart kell elképzelni, hiszen a nyolc milliméter esőre több mint 80% az esély.

A várható legmagasabb 16 Celsius sem épp egy kellemes versenyidő, és ha kis szerencsénk lesz, akkor egy parádés esőfutamra van kilátás. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Pirelli ugyanazokat az abroncsokat viszi Spa-ba, mint a 70. Évforduló Nagydíjára, akkor csak egyet tudunk Nektek javasolni:

Ne tervezettek más programot vasárnapra!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula One

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük