FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

NECCES: Az Alpine a sajtóból értesült Alonso távozásáról

Pedig minden rendben zajlott, már csak az időtartam volt kétséges Fernando Alonso Alpine-os hosszabbításával kapcsolatban. Aztán jött az a bizonyos fekete zöld hétfő…

Melynek során a csapatvezető és az egész istálló az Aston Martin sajtónak eljuttatott közleményéből tudta meg, hogy jövőre már nem náluk fog versenyezni a spanyol világsztár:

„Természetesen hallottunk pletykákat arról, hogy Fernando iránt érdeklődik az Aston Martin, és azt is gondoltuk, hogy talán már beszéltek is egymással. Ennek voltak kézzelfogható jelei is, hiszen előfordult, hogy együtt sétáltak ki az Aston motorhomejából. De nem foglalkoztunk ezekkel, hiszen a mi egyeztetéseink rendben zajlottak, és úgy nézett ki, hogy már nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz. Majd jött az a bizonyos közlemény, hogy Fernando az Aston Martinhoz szerződik. A Magyar Nagydíjon vettem a bátorságot, és megkérdeztem, mi a helyzet, de ő tagadta, hogy bármit is aláírt volna… Nagyon meglepődtem a történteken, mert Alonso mindig korrekten viszonyult a közös munkánkhoz.

Már csak pár apróságot kellett volna egyeztetni ahhoz, hogy a mi versenyzőnk maradjon, az ügyvédje is ezt közölte velünk. Ezután ő is azt mondta nekem, hogy ne aggódj, nem írtam alá máshová, együtt folytatjuk. Másnap az Aston Martin közleményéből derült ki, hogy neki egészen más szándékai vannak…” – nyilatkozta Otmar Szafnauer.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük