FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Nem csak nagydíja, SAJÁT F1-es CSAPATA is lesz Monacónak?

Több F1-es szinten és szakmai körökben jól ismert arc, na meg egy nagyvállalkozó támogatásával új csapat lépheti át a Formula-1-es világbajnokság küszöbét.

A Monaco F1 Racing Team ötlete egy menedzsmenttel foglalkozó helyi cég, a Monaco Increase Management tulajdonosának fejéből pattant ki. Ő Salvatore Gandolfo, akinek a neve sokaknak ismerős lehet, hiszen nemrégiben már voltak hasonló tervei, akkor az F2-ből jól ismert Campos Racing bevonásával tervezgette a Forma-1-es belépését. A mostani projekt állítólag már annyira előrehaladott állapotban van, hogy már a csapat nevére is rábólintottak a legendás monacói autóklub vezetői. Gandolfo már 2021-ben szeretett volna csatlakozni a mezőnyhöz, de aztán az eltolt szabályváltoztatások miatt 2022-re tolta át a tervét.

A Monaco F1 Racing Team szándékai a Formula-1 vezetése előtt is ismeretesek, Stefano Domenicali, a liga vezére sem tagadja ezt. A projekt vezetői már egyeztettek is a szerepvállalásukról, amiben Domenicali maximális partnerséget mutat, még az új belépőkre vonatkozó anyagi terheket is mérsékelné, így segítve az indulást:

„Úgy gondoljuk, hogy a Forma-1 új vezérigazgatója által tett kijelentés, miszerint az új gárdák nevezési díját elengedné, egy remek előrelépés. Nagyra becsüljük a nyitottságot, és köszönettel tartozunk mind Stefano Domenicalinak, mind az FIA-nak, valamint készen állunk arra, hogy véglegesítsük a szereplésünkhöz szükséges pályázatunkat.” – mondta el Gandolfo, reflektálva Domenicali magas labdájára.

Ti mit szólnátok egy monacói versenyistállóhoz?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük