Nem kellett SOKAT VÁRNI: Perbe fogták a Las Vegasi Nagydíj szervezőit

Botrányos indítás után egy hellyel-közzel jó verseny. Ennyi elég is a magyar közvélemény bizonyos részének, hogy megforduljon a véleménye, de azért még vannak a világnak olyan részei, ahol progresszívabb a felfogás.

Egy ismert nevadai ügyvédi iroda a helyzet kapcsán ugyanis úgy döntött, hogy beleáll a dologba, és jogi útra tereli azt. Beperli a Las Vegasi Nagydíj promóterét, és az összes hazaküldött néző után koponyánként 30.000 dollárnyi kártérítést kíván behajtani. A Dimopoulos névre hallgató iroda a hivatalos keresetet 35.000 megkárosított fanatikus nevében prezentálta, gondatlansággal, megtévesztő kereskedelemmel és szerződésszegéssel megvádolva a verseny szervezőit.

„Szeretnénk érvényre juttatni a szurkolókat megillető jogokat. Sokan hatalmas távolságokat utaztak, sok pénzt fizettek ki azért, hogy Las Vegasban lehessenek, de cserébe nem kaptak semmit, mér elnézést sem kértek tőlük azért, amiért megvonták tőlük az élményt.” – mondta el Steve Dimopoulos, aki igencsak hírhedt státuszban mozog Las Vegasban.

 

Plusz a benyújtott keresetben megjegyzik, hogy a csatornafedél által tönkrevert Ferrari esete is megmutatja, hogy a pálya még nem állt készen a versenyzésre. Szerintük az F1 által megbízott alvállalkozó nem végzett körültekintő munkát, így a szabadedzések idejében még nem lett volna szabad autókat engedni a pályára. Azt is kiemelték, hogy a Formula-1-es versenyekre történő jegyvásárlás esetén a feltételek között le van írva, hogy ha egy esemény törlésre kerül, akkor jogos a kártérítési igény. Ezt pedig nem kapták meg az érintettek, de még csak szó sem volt ilyen lehetőségről.

Az F1 részéről természetesen nem kommentálták a precedens értékű lépést, de a tényét szűk (de annál röhejesebb…) közleményben megerősítették: „Nem kommentáljuk jogi útra terelt esetet. A részünkről arra figyelünk, hogy minden eseményre ellátogató szurkolónk szórakoztató élményben részesüljön, legfőképpen biztonságos környezetben, ami a legfőbb priorítás.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel