Nem kellett SOKAT VÁRNI: Perbe fogták a Las Vegasi Nagydíj szervezőit

Botrányos indítás után egy hellyel-közzel jó verseny. Ennyi elég is a magyar közvélemény bizonyos részének, hogy megforduljon a véleménye, de azért még vannak a világnak olyan részei, ahol progresszívabb a felfogás.

Egy ismert nevadai ügyvédi iroda a helyzet kapcsán ugyanis úgy döntött, hogy beleáll a dologba, és jogi útra tereli azt. Beperli a Las Vegasi Nagydíj promóterét, és az összes hazaküldött néző után koponyánként 30.000 dollárnyi kártérítést kíván behajtani. A Dimopoulos névre hallgató iroda a hivatalos keresetet 35.000 megkárosított fanatikus nevében prezentálta, gondatlansággal, megtévesztő kereskedelemmel és szerződésszegéssel megvádolva a verseny szervezőit.

„Szeretnénk érvényre juttatni a szurkolókat megillető jogokat. Sokan hatalmas távolságokat utaztak, sok pénzt fizettek ki azért, hogy Las Vegasban lehessenek, de cserébe nem kaptak semmit, mér elnézést sem kértek tőlük azért, amiért megvonták tőlük az élményt.” – mondta el Steve Dimopoulos, aki igencsak hírhedt státuszban mozog Las Vegasban.

 

Plusz a benyújtott keresetben megjegyzik, hogy a csatornafedél által tönkrevert Ferrari esete is megmutatja, hogy a pálya még nem állt készen a versenyzésre. Szerintük az F1 által megbízott alvállalkozó nem végzett körültekintő munkát, így a szabadedzések idejében még nem lett volna szabad autókat engedni a pályára. Azt is kiemelték, hogy a Formula-1-es versenyekre történő jegyvásárlás esetén a feltételek között le van írva, hogy ha egy esemény törlésre kerül, akkor jogos a kártérítési igény. Ezt pedig nem kapták meg az érintettek, de még csak szó sem volt ilyen lehetőségről.

Az F1 részéről természetesen nem kommentálták a precedens értékű lépést, de a tényét szűk (de annál röhejesebb…) közleményben megerősítették: „Nem kommentáljuk jogi útra terelt esetet. A részünkről arra figyelünk, hogy minden eseményre ellátogató szurkolónk szórakoztató élményben részesüljön, legfőképpen biztonságos környezetben, ami a legfőbb priorítás.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel