Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Németországban már senkit sem érdekel az F1? SENKIT!

Noha Mick Schumacher kiválásával is lesz német pilóta a 2023-as bajnokság rajtrácsán, a statisztikák szerint ez a németeket nem igazán hatja meg.

Nagyon úgy néz ki, hogy sem a „kis” Schuminak, sem pedig Nico Hülkenbergnek nem sikerül elérnie, hogy valaki újból fantáziát és/vagy üzleti potenciált lásson egy Német Nagydíj megrendezésében. Ám ez csak a kisebbik probléma… Hol vannak már azok az idők, amikor Michael Schumacher, vagy éppen Sebastian Vettel miatt őrjöngő németek lepték el a pályákat! Ma már szépen rohad a Hockenheim Ring nagylelátója, az egykoron fanatikus szurkolók pedig már a televízióban sem követik a világbajnokság eseményeit.

A közvetítési jogokat birtokló Sky Sportsnak négy futamot kell ingyen továbbadnia a következő években, de az ingyenes német tv-csatornák már idejekorán jelezték, nem kérnek a Formula-1ből, sem az angolokból… A német közszolgálati ARD-t nem érdekli az F1, a ZDF-nél a környezetvédelmi policy miatt bukik meg a dolog, de ami a legmeglepőbb, hogy az egyébként DTM-et és Formula-E-t sugárzó ProSiebenSat.1 is magasról tesz a Formula-1-re. Ennek oka az lehet, hogy nem akarnak horrorisztikus csomagáron olyan tartalmat vásárolni, amelynél Németországban valószínűleg minden más nézettebb lenne… Másik, ennél sokkal szomorúbb realitás, hogy a németeket egyszerűen nem érdekli az F1. Így ér véget egy korszak, és a „világ” dicsősége.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük