OcOFF !! – Esteban Ocont KIRAKJA az Alpine

Egy futamgyőzelem a Hungaroringen, azt is Fernando Alonsónak köszönheti. Ezenkívül temérdek szemét húzás, nagyarcú megnyilvánulás, sportszerűtlen pillanat – ez az, amit az esztendő végén itt hagy maga után a francia.

Az Alpine néhány órával ezelőtt hivatalos közleményben jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg Esteban Ocon 2024 végén lejáró szerződését. A Monacóban mutatott hajmeresztő manővere után már az is nem mindennapi csoda, hogy egyáltalán még engedik neki befejezni a szezont. Egy héttel ezelőtt még egy büdös garast nem tettünk volna erre az opcióra.

„Sportolói pályafutásom jelentős részét ennél az istállónál töltöttem, szóval nem egyszerű ez nekem.  Öt évig voltam itt versenyző, először harmadik, aztán állandó pilóta, de tiniként a profi karrierem is Enstoneban indult, szóval mindig különleges helyként fogok rá tekinteni. Voltak fantasztikus közös pillanataink, ahogy nehéz és embert próbálók szintén. Hamarosan eljön az idő, mikor beszélni kezdek a további terveimről, de addig is minden erőmmel küzdeni fogok a csapatért, és azért, hogy szállítsam az eredményeket, hogy sikeresek legyünk a szezon hátralévő részében.” – mondta el Esteban Ocon.

Igen, lehet ezt úgy is értékelni, hogy nem kidobták őt, csupán nem hosszabbítottak vele szerződést. 16 versennyel a versenyszezon vége előtt ezt senki nem gondolhatja komolyan. Az, hogy ki fogja pótolni a pilótát, még teljesen nyitott kérdés, mint ahogy az is, sikerül-e neki ülést találnia 2025-re. Bár ezzel a mentalítással kötve hinnénk…

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel