Ők lehetnek a Hamilton utáni korszak világbajnokai? – Öt név, öt indoklás, plusz egy kakukktojás!

A hazai szurkolói társadalom még nehezen tudja elképzelni ezt az időszakot, de bármennyire is hihetetlennek tűnik, sem Lewis Hamilton, sem Sebastian Vettel nem lesz örökké velünk. A fiatalok pedig, akárcsak a tavaszi rügy, megállíthatatlanul törnek előre, és előbb vagy utóbb, de az említett két pilóta örökébe lépnek.

Most arra teszünk kísérletet, hogy a már említett két úriembert kivonjuk a képletből, és megtippeljük – sőt meg is indokoljuk -, hogyan fog kinézni a jövő Formula-1-es erősorrendje. Vágjunk is neki, fentről lefelé a Fans Brands tabukat döngető, leendő világbajnokokat taglaló listájának!

1. Max Verstappen, az időzített bomba:

Véleményünk szerint, ha a legrutinosabbakat (Hamilton, Vettel) kivesszük a játékból, akkor a „maradékból”, ha csak egy hajszállal is, de kiemelkedik a Red Bull versenyzője. Nagy előnye, hogy fiatal kora ellenére már veretes rutinnal bír, és a fentebb már említett kollégái bajszát is rendre eredményesen cibálja, még egy gyengébb technika volánja mögött is. Igazi bajnok alapanyag, aki pimasz, erőszakos, előszeretettel és ügyesen használja a pszichológiai hadviselést. A mezőny legnagyobb esőmenője, aki egy versenyképes technikával, jó eséllyel fogja a dominanciája alá hajtani az újkor Formula-1-ét.

2. Charles Leclerc, az összeszedettség szimbóluma:

Ő tehet a legtöbbet azért, hogy megállítsa Verstappent. Képességei a hollandéval vetekednek, bizonyos értelemben meg is haladják azokat – lásd a pályán mutatott intelligencia, és a mentális teherbírás. A kevésbé vehemens jellem azonban kiélezett versenyhelyzetben visszafelé is elsülhet, ezért soroltuk „csak” a második helyre a monacói szupertehetséget. Precizitása, felkészültsége és elhivatottsága abszolút a legnagyobbak közé emeli őt, és ez egy napon világbajnoki címet érhet a Scuderia Ferrarinak. A kérdés csak az, hogy a vörösök képesek lesznek-e neki ehhez megfelelő alapot nyújtani…

3. George Russell, a sötét ló:

Sokak számára meglepő lehet Russell neve a harmadik helyen, azonban a cikk szerzője hosszú ideje követi a brit tehetség pályafutását. Viccesen fogalmazva, ugyanarról a csöcsről érkezik, amelyen Charles Leclerc és Lando Norris is nevelkedett, és bizony velük szemben is komoly eredményeket tud felmutatni. Jelen pillanatban nem ül éppen veretes technikában, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy bármilyen, a Mercedes istállónál beálló változás esetén meg fogja kapni az esélyt Toto Wolfftól. És abban is, hogy élni fog vele – amennyiben a német márka a Hamilton utáni években is megőrzi a kiemelkedő versenyképességét.

4. Carlos Sainz:

Sainzot nem feltétlenül a szikrázó tehetsége emeli ebbe a listába. Elnézést a spanyol rajongóitól, de Carlosban nincs meg a fentebb taglaltaknál jelen lévő a gyilkos ösztön, sokkal inkább egy Jenson Button féle „jó iparos”. Ő egy olyan versenyző, aki nem rendez a pályán roncsparádét, és nem vágtat keresztül mindenkin a céljaiért, ellenben rettentően kiegyensúlyozott. Mindent kiprésel a rendelkezésére álló technikából és helyzetből, ez 2019-ben is megmutatkozott, aminek köszönhetően Rest of the Best, azaz a közvetlen élmezőny utáni legjobb lett. Ha egyszer olyan lehetőséghez jut, amellyel valóban bele tud majd szólni a nagyok játékába, akkor egészen biztosan a top háromban fogjuk látni őt. Néhány győzelem, a kevés hiba és a szorgos pontgyűjtögetés pedig könnyedén tud bajnokot szülni!

5. Lando Norris:

Sokat vacilláltam azon, hogy nem lenne-e érdemesebb Norris helyére inkább Alexander Albont tennem. Hogy mégsem így alakult, annak csak egyetlen oka van: a brit Albonnál jóval lazább felfogása és égetően pimasz, szemtelen stílusa. Aki azt hiszi, hogy ez egy csak egy szimpla jellemvonás, az nagyot téved. Ez a bajnokok legfőbb ismérve! Mivel már újoncként is figyelemreméltó dolgokra volt képes, és a sebessége is teljesen rendben van, ezért valami azt súgja, hogy néhány év fejlődés és egy feljebblépés meghozhatja neki a sikert. Ez most még sokkal inkább csak megérzés, mint józan realitás, de a „versenyzői orrom” eddig még sosem csalt meg.

+1. Daniel Ricciardo:

Tudjuk, mire képes az ausztrál: pályafutása alatt minden csapattársával partiban volt, legtöbbjüket le is győzte – lásd, Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg. Amikor alulmaradt – pl. Max Verstappennel szemben – az sem a kompetenciabeli hiányosságok miatt történt, sokkal inkább okolható érte a technika démona. Ricciardóban abszolút benne van egy világbajnoki cím, kérdés csak az, hogy aktív pályafutása alatt talál-e olyan partnert, aki hajlandó lesz neki leszállítani a siker zálogát, vagyis egy végső győzelemre képes autót. Ezzel kapcsolatban eléggé pesszimisták vagyunk: az idő nem neki dolgozik, és akár olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy a szimpatikus Danny Fernando Alonso sorsára jut. Ne legyen igazunk!

Szerintetek melyik öt versenyző határozza majd meg a Hamilton/Vettel utáni évtizedet? Tippjeiteket és véleményetek kíváncsian várjuk a kommentmezőbe!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel