Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Öngyilkos változás érkezhet a Forma-1-be

Elképesztő újítást hozna a sportágba a Forma-1 többsági tulajdonosa, a Liberty Media. Az ötlet nem más, minthogy (az autók és a szabályok 2021-es megreformálása mellett) minden F-1-es pályát egy új típusú, keményebb aszfalttal látnának el, elősegítve ezzel a drasztikus gumikopást, és ezáltal közvetve az izgalmasabb futamokat is.

Az ötletgazda Ross Brawn szerint így pezsgőbbé tehetők a nagydíjhétvégék, hiszen, ha jobban „fogynak” az abroncsok, akkor több lesz a boxkiállás, és így markánsan emelkedhet az adrenalin, nem csupán a nézőtéren, de a televíziókészülékek előtt is világszerte. A Brawn új ideája csupán az egyik abból a csomagból, melyet az előzések, és az izgalmasabb versenyek miatt vezetne be a Liberty Media – árulta el az egyik cégvezető a neves Indenpendent újságnak.

A vitatható újítás több szempontból is aggályos: míg a liga által bevezetett fejlesztések teljes mértékben az istállók bukszáját terhelik, addig az új aszfalt költségeit a pályák tulajdonosi körének jelentenének horribilis (milliárdos) pluszkiadást.

Ross Brawn, a vitatható elképzelés ötletgazdája

Aki rendszeresen követi a Forma-1 történéseit, az jól tudhatja, hogy nemrégiben Barcelonában, Silverstoneban, de a Hungaroringen is cseréltek kopóréteget, így érthetően ezek a helyszínek finoman szólva sem örülnének, ha a Liberty kósza ötlete a közeljövőben megvalósulna. És akkor a hivatalos abroncsszállító Pirelli (eddig még nem ismert) véleményéről nem is beszéltünk.

Az előző hétvége helyszíne pontosan a MotoGP számára bizonyult túl „erősnek”, ezért kellett azt újra húzni a Spanyol Nagydíj előtt. Nem kell komoly jóstehetség ahhoz, hogy ha a Liberty „átüti” az F-1-en ezt a dolgot, akkor a Hungaroringhez hasonló (más sorozatok által is) magas kihasználtságú pályák komoly dilemmába kerülhetnek, akár a versenyrendezést illetőleg is…

[sociallocker]

Köszönjük, hogy segítesz abban, hogy megismerjenek minket a magyar Forma 1 rajongók! Ígértem Neked egy kupon kódot, de kettőt is kapsz és eldöntheted, hogy melyiket használod fel.

500 forintos kupon: BLOG500 vagy 5%-os kupon: BLOG5

És ezek a kuponok azért jók, mert AKCIÓS termékekre is használhatók Kattints ide ha szeretnéd felhasználni!

[/sociallocker]

2 thoughts on “Öngyilkos változás érkezhet a Forma-1-be

  1. Kiss Ernő says:

    Szerintem ez egy nagyon rossz ötlet! Én régóta nagyon tisztelem Ross Brawn-t,de mikor átvette az F1 irányítását részben,arra akart törekedni,hogy minél költséghatékonyabb legyen a sportág,nem beszélve a biztonságról is! Ehhez képest most mit akar???? Milliárdokért újra aszfaltozott pályákat,amik nem elég hogy nagyon megterhelnék minden pálya fenntartási költségeit,de még nagy veszélyekkel is jár a gyors gumikopás,ami akár életekbe is kerülhet,egy esetlegesen bekövetkező baleset során,mikor a pilóta a végletekig terheli az abroncsait,kockáztatva ezzel a saját,és más pilóták életét!!!! Ez egy nagyon rossz irány,remélem nem következik be!!!

  2. Rendeczki Lajos says:

    Meglehetősen rossz ötletnek tartom. Véleményem szerint a versenyzők biztonsága is jobban kockára lenne téve, az anyagi dolgokról nem is beszélve !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel
VETTEL: „Én le tudnám győzni Verstappent…”

Jó dolog bajnoknak lenni, viszont megvan a dolognak az a diszkrét bája, hogy mindenki téged [...]

Érdekel
Sergio Perez: „2024-ben a VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT megyek!”

Nevetséges hibák tömkelege, egyre ritkuló Q3-as szereplések, „csodaként” megélt pontszerzések – így fest Perez 2023-as [...]

Érdekel