FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Orosz Nagydíj: A második szabadedzés is Valtteri Bottasé

Volt itt minden, mint egy jó vásárban, kicsúszások, megforgások, baleset és piros zászlós fázis. Mindez nem igazán zavarta Bottast, aki a kedvenc pályáján ezt az etapot is behúzta.

A második szakasz több szempontból is lényeges volt: először is meglehet, hogy a mostani gyakorlás volt az utolsó olyan alkalom az Orosz Nagydíj előtt, amikor a csapatok és a versenyzők szárazon róhatták a köröket. Másodjára pedig érdemes azzal is számolni, hogy ha a Spában tapasztaltakhoz hasonló körülmények alakulnak ki, és ne adj isten „úszik” a harmadik edzés az időmérővel együtt, akkor az FP2 végeredménye jelentené a rajtsorrendet.

Ezekkel a gondolatokkal és motivációkkal zajlott a munka Sochiban, amelynek első negyedórája sok izgalmat hozott a pályán, és még többet azon kívül. Ekkor érkezett Max Verstappen motorcseréjének híre, a Lewis Hamilton által felöklelt Merci szerelő ijesztő esete, valamint Fernando Alonso első helyre ugrása. Kicsit később aztán lenyugodtak a kedélyek, a Mercedes pedig az élre állt, és ott is maradt. Főleg Valtteri Bottas volt elemében, akinek nagyon fekszik az orosz dühöngő. Amikor már épp kezdett volna kifújni a buli, érkezett Charles Leclerc, és kis híján falhoz vágta a Ferrarit. A monacói szerencsésen megúszta a “megúszását”, nem úgy Antonio Giovinazzi: az Alfás maradásáért hajtó pilóta ugyanott és ugyanúgy vesztett tapadást, de sokkal szerencsétlenebbül járva a falba állt, és összetörte az autóját.

Piros zászló következett, és a fal sérülése miatt úgy tűnt, lehet, hogy már újra sem indítják a szabadedzést. Néhány perc intenzív munka után ez mégis megtörtént, de a sorrend már csak a harmadik helytől lefelé változott…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük