FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Orosz Nagydíj: Hamilton és Verstappen is a mezőny végéről fog rajtolni?

Ha minden józanul végig gondolunk, akkor erre komoly esély van. Az egésznek a kulcsa Max Verstappen monzai  háromhelyes rajtbüntetése.

Hosszú ideje nyílt titok, hogy a világbajnokságért harcoló Red Bull Racing és a Mercedes élversenyzői kénytelenek lesznek bizonyos versenyeket „dobni” ilyen-olyan okból sürgőssé vált erőforrás csere miatt. Utóbbiért büntetés jár, méghozzá hátra sorolás, így a Red Bullnál valószínűleg elérkezettnek tartják az időt ehhez a lépéshez. Ez cselekvésre kényszerítheti a Mercedest is, hiszen nyilvánvalóan nem egy olyan helyszínen akarnak majd átesni az elkerülhetetlenen, ami az ellenfelüknek fekszik jobban, de ugyanakkor esélyes elsőséget átadni sem szerencsés dolog… Ha most döntenének így, akkor kis szerencsével könnyedén Verstappenék előtt végezhetnek, és így sikerülhetne a tökéletes kármentés.

A lavina beindulása a Red Bull istállón áll vagy bukik, ha ők emellett döntenek, akkor jó eséllyel ez a forgatókönyv várna ránk. Amit nem is bánnánk nagyon, hiszen egy újabb izgalmas futam következhetne, ahol a nagy felzárkózás és vb-küzdelem mellett akár ismét egy új győztest avathatnánk:

„Még nem döntöttünk el, mihez is kezdjünk, de nem hiszem, hogy érdemes ezt sokáig húzni-halasztani. Oroszország egy valódi Mercedes pálya, viszont mi már sokszor bizonyítottuk 2021-ben, hogy bárhol képesek lehetünk felvenni a versenyt velük. Szóval még vizsgáljuk ennek a lehetőségét.” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko.

Ha mindezzel nem él a Mercedes, akkor a pályakarakterisztikát és az erősorrendet figyelembe véve Mexikó lehet a következő lehet az alkalmas helyszín. 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.