FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ŐRÜLET: Kisvilágbajnoki cím jöhet a Forma-1-ben?

Idén debütált a sprintfutam formációja a száguldó cirkuszban, ami szerintünk teljes siker, hiszen egy olyan változót csempész a képletbe, melynek eredményeképp némileg felborul(hat) az erősorrend. Az F1 vezetése azonban további innovációt fontolgat, és hagyományos pilóta/konstruktőr pontverseny mellé bevezetné a Grand Slam kategóriát.

Az ötlettől vezérelve felemelnék a sprintversenyek számát is, így a mostani három helyett hét alkalommal látnánk szombaton is versenyt. Az itt legtöbb egységet összegyűjtött versenyző hódíthatná el az úgynevezett sprintbajnoki Grand Slam trófeát. Stefano Domenicali Formula-1 vezér szerint azért van szükség az ilyen újításokra, hogy a sportág a most cseperedő fiatalságot is képes legyen megszólítani:

“Gondolkozunk a Grand Slam formátumon, ami egyfajta kiegészítő bajnoki cím lenne, akárcsak a teniszben. És aki például megnyeri a sprintbajnokságot és a világbajnokságot, az lesz a Forma-1 Grand Slam győztese. Nincs választásunk, az F1-nek változni és fejlődni kell, vonzóbbá kell tennünk a fiatalabb generáció szemében.” – mondta el a nagyfőnök, aki a maga részéről a sprintek bevezetését az elmúlt évek legjobb döntésének tartja.

A magunk részéről ezzel nehezen tudnánk vitába szállni, és a Grand Slam opció jó ötlet abból a szempontból, hogy így a végelszámolásba beleszólni nem tudó csapatok is kapnának esély és motivációt arra, hogy nyerjenek valamit.

De ha igazán tökösek lennének „odafent”, akkor csak simán megfordítanák a rajtrácsot…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.