Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Osztrák Nagydíj: Az első szabadedzés Max Verstappené

Ezen a hétvégén a mezőny ismét Ausztriában, a hypermodern Red Bull Ringen versenyez, azonban több tényező is eltér majd attól, amit az előző hétvégén láttunk.

Az egyik ilyen az időjárás, ugyanis jóval hűvösebben alakulnak a következő napok, mint legutóbb, ráadásul a futam napjára jó eséllyel csapadék is érkezik. A másik különbséget már ezen az edzésen is tapasztalhattuk, mégpedig az újonnan bevezetendő abroncsok formájában. Kis túlzással akár kollektív tesztnek is beillett az első gyakorlás, melyen estek-keltek a versenyzők.

Leginkább Lance Stroll szánkázása volt durva, a kanadai először a teljes bukóteren átcsúszva mentett hatalmasat a „kísérleti gumikon”, majd kisvártatva ugyanezt hozta lágyakon. Csoda, hogy nem tört össze az Aston Martin. Közben Kimi Raikkönnen idiótázta le Nikita Mazepint, amiért az orosz a célegyenes ráfordító apexén feltartotta őt. Az élen viszont semmi meglepőt nem láttunk, Max Verstappen hozta a formáját, és végig vezetve megnyerte az edzést. Mögötte a két Ferrari vágtázott, megelőzve mindkét Mercedest, akik továbbra sem találják önmagukat ezen a pályán.

Érdekesség volt még Guanyu Zhou debütálása, valamitn Callum Ilott Roy Nissany ismételt szerepvállalása is.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük