Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Osztrák sportminiszter: „Részünkről mehet a júliusi futam!”

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott az osztrák sportminiszter. Werner Kogler jelezte, sem az ausztriai döntéshozás, sem a sportlétesítmény tulajdonosi köre nem gördít akadályt a verseny elé. A miniszter többször is kihangsúlyozta: megfelelő óvintézkedések betartásával megrendezhető az Osztrák Nagydíj!

Egyelőre az még nem tiszta, hogy mindez nézőkkel, avagy zárt kapuk mögött zajlana, de aki figyelte az elmúlt napok híradásait, az már találkozhatott a bejelentéssel, miszerint húsvét után Ausztria elkezdi csökkenteni a korlátozó intézkedéseit. Ennek része a tömegrendezvények fokozatos engedélyezése is, amelyet épp júliusra prognosztizálnak az országban:

„Mi nem szeretnénk az útba állni, így most a sportági szövetségénél pattog a labda. Ha rábólintanak, és megtarthatjuk a versenyt, akkor minden tekintetben be kell biztosítani magunkat. A speciális helyzet speciális felkészüléssel jár, amelyben mi maximálisan partnerek vagyunk. A legfontosabb, hogy az F1 betartsa majd a vonatkozó osztrák iránymutatásokat.

Úgy érzem, hogy a részükről szintén megvan a nyitottság a versenyrendezésre, de abban mindannyian egyetértünk, hogy komoly biztonsági intézkedéseket kell majd foganatosítanunk. Ilyen például a távolságtartás, és minden más olyan szabály, amellyel képesek lehetünk a sportágban dolgozók egészségét megvédeni.” – mondta el Kogler.

Jelen állás szerint tehát komoly esély mutatkozik a tényleges idénynyitó verseny megrendezésére, de ahogy azt már említettük, könnyen lehet, hogy ez nézők nélküli futamot jelent majd. Mindenesetre ez vitathatatlan előrelépés az elmúlt hetekhez képest, abban pedig mindannyian bízzunk, hogy július 9-ig még sokat javul a járványhelyzet.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Telegraph