FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

PIACKUTATÁST végzett az F1: Íme, a LEGNÉPSZERŰBB versenyző, csapat és pálya!

Hol vannak már azok az idők, mikor Lewis Hamilton megkérdőjelezhetetlenül vezetett minden népszerűségi listát? Leginkább ezt a konzekvenciát lehet levonni a nap híréből, amely vélhetőleg alaposan megmozgatja majd a szurkolói ingereket.

A 167.000 személy bevonásával készült felmérés sok mindenben valós képet ad, de azért akadnak jócskán vitatható részei is… A 187 országban, 15 nyelven végzett kutatás például igencsak érdekes, ám cseppet sem meglepő sorrendet hozott a pilóták és a csapatok versenyét illetőleg. A megkérdezettek Max Verstappent kedvelik a legjobban, utána Lando Norris a leg, míg a legutolsó ilyen listázást simán nyerő aktuális címvédő, rekorder Lewis Hamilton csupán a harmadik helyre volt jó. A negyedik az örök mosolygó Daniel Ricciardo lett, egyben ő a női szurkolók között az abszolút favorit.

A csapatok tekintetében még ennél is nagyobb differencia tapasztalható, hiszen a bajnoki küzdelem résztvevői közül egyik istálló sem fért oda a csúcsra. Mert ez a hely a McLarené lett, akik a Red Bull Racinget és a Scuderia Ferrarit előzték meg. Az már nem is meglepő, hogy a kétes politikai vállalásokat teljesítő Mercedes ebben a rangsorban sem tudott nagyot alkotni, csupán negyedikként zárt.

A kedvenc pályák kiléte már ennél kevesebb meglepetést tartogat, a Formula-1 fanatikusok itt az old-school vonulatot részesítették előnyben, sorban Monza, Spa Francorchamps, Silverstone és Monaco a kedvenc.

A közvélemény-kutatás készítői fontosnak tartották megjegyezni, hogy ennél nagyobb szabású és több réteget magába foglaló felmérés még SOHA nem készült ebben a sportágban. Az (32 év) átlagéletkort figyelembe véve a Formula-1 valóban sokat ad arra, hogy minél több fiatalt képes legyen megszólítani, köztük egyre több nőt. Ami viszont már kevésbé tükröz realitást, hogy a válaszadók szerint manapság sokkal jobb helyzetben van a száguldó cirkusz, mint 2017-ben volt.

Ezzel masszívan tudnánk vitatkozni, de ezt ti majd úgyis elvégzitek helyettünk a kommentmezőben…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük