Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Portugál Nagydíj, péntek – Élen a Mercedes

A német istálló nyitott az élen Portimaóban, ahová idén először látogatott el a Formula-1 mezőnye. Volt itt minden, füst, tűz, és szikrázó tekintetek is.

24 év után rendeztek újra Portugál Nagydíjat, amelynek első szabadedzésén igencsak sokat küszködtek a versenyzők a mechanikai tapadással. Sok csúszkálás, jó pár megforgás, és két keverék használata után végül újfent beállt a világrend: a Mercedeses Lewis Hamilton vette át a vezetést az ideig-óráig kemény abroncsokon leggyorsabb Carlos Sainztól.

A spanyol egyvalamiben mégis első lett, ő teljesítette a legtöbb kört az ismeretlen aszfaltcsíkon. Noha Hamilton volt az egyik, aki leginkább ráérzett a hullámvasút szerű pályára, a gyakorlást mégis Bottas nyerte, csapattársa és Max Verstappen előtt.

A második szabadedzés is hasonló eredménnyel zárult, ám jóval izgalmasabb volt, mint a koradélutáni etap. Míg Bottas ismét az élre lőtte magát, addig Hamilton a vártnál haloványabban teljesített. A gyakorlás első 30 percében a Pirelli által támasztott kötelezettségeiknek tettek eleget a csapatok, és a 2021-re szánt abroncsokat tesztelték. Ennek végeztével elkezdtek záporozni a köridők, na meg az események. Féltávnál megszakították a menetet, mert Pierre Gasly alatt először megállt, majd lángra kapott az Alpha Tauri. Negyedóra mentés után folytatódott az edzés, de hamar ismételten előkerült a piros zászló: Max Verstappen és Lance Stroll akadtak össze. Verstappen így is másodikként végzett Bottas mögött, kisebb meglepetésre Lando Norris fért még oda a top3-ba.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula One

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük