Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ralf Schumacher: „Max és Charles gyorsabb Lewisnál, DE…”

De nem jobb. Tömören ez a véleménye a legendás Michael Schumacher öccsének, aki azt is elmondta, hogy szerinte a két fiatal azonos autóban mire menne a rekorder Lewis Hamilton ellen.

A német azokra a hangokra igyekezett választ adni, amelyek mostanság egyre gyakrabban harsogják, hogy a feltörekvő generáció legjobbjai egy Mercedes volánja mögött már legyőznék a brit világbajnokot. Ennek egy fő szószólója Helmut Marko, akit Schumacher a témában adott nyilatkozatában meg is nevezett:

„Helmut azt gondolja, hogy Max Verstappen egyforma technika esetén már egy egész szezon tekintetében is versenyképesebb lenne Lewisnál. Szerintem ez egy elhibázott kijelentés volt tőle: abban igaza van, hogy a fiatalok (Max Verstappen, Charles Leclerc) időmérős tempója már valóban erősebb, mint Hamiltoné. Ez a két srác egy körön jobb, azonban hat világbajnoki cím rutinjáról beszélünk, a pontokat pedig a versenyen osztják, és nem a kvalifikáción. Az ott az ő terepe, és ott jelenleg verhetetlen.

Meggyőződésem, hogy még több bajnoki cím is van benne, de most kivár. Egyelőre csak a munkájával és a rekordöntéssel foglalkozik, ezért nem írt alá eddig. Úgy gondolom, csak egyetlen évvel hosszabbít majd, és a 2021-es esztendő sorsdöntő év, vízválasztó időszak lesz a karrierében. Még motivált, de az is előfordulhat, hogy jön egy olyan pillanat, amikor ez alábbhagy, és egyszerűen ráun erre az életformára, majd egyszer csak továbbáll. Meglátjuk, jövőre milyen lesz a Mercedes, szerintem ez lehet a döntő szempont…” – mondta el német Sky-nak dolgozó ex Forma-1-es versenyző.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük