ROSBERG szerint Sainznak semmi esélye Verstappen ellen

Noha a Kanadai Nagydíjon látszólag képes volt nyomást helyezni Carlos Sainz Max Verstappenre, Nico Rosberg szerint ennek nincs jelentősége. 2016 győztese szerint ugyanis a spanyol pilóta semmilyen mértékben nem elég erős ahhoz, hogy világbajnok legyen.

A német természetesen meg is indokolta, miért nem látja a potenciált a kollégában:

„Sainz elég tehetséges ahhoz, hogy erős oszlopa legyen a Scuderi Ferrarinak. De én úgy érzem, hogy nincs meg benne az a plusz, ami minden világbajnokban ott kell, hogy legyen. Ezt bizonyítandó elég csak összevetni őt és Charles Leclercet, utóbbi minden versenyen jobb volt nála. Persze javulhat még, ha jobban összeáll az idei autóval, de számomra nagy meglepetés volna, ha Leclerc ellenében fel tudná venni a kesztyűt. És akkor még nem is beszéltünk Max Verstappenről…A futam utolsó negyedében Sainz folyamatosan nyomás alatt tartotta őt, de Max rettentő hidegvérrel kezelte a helyzetet, tulajdonképpen esélyt sem adott neki az igaz támadásra. Pontosan az ilyen dolgokról beszélek, amikor azt mondom, PLUSZ.

Verstappen elképesztően magabiztos, nem hatnak rá a külső ingerek, nem lehet őt kibillenteni az egyensúlyából. Ezt láthattuk az előző hétvégén is, amikor különböző körülmények között is ugyanolyan eredményes volt. Carlos megpróbálta őt megzavarni, és jól is csinált mindent. De Maxot nem tudta megzavarni, hogy a safety car miatt kiépített előnyét elvesztette, majd az sem, hogy a Ferrari folyamatosan a DRS határon belül mozogva üldözte őt. Más hibázott volna ekkora nyomás alatt, de aki világbajnok alkat, az nem teszi meg ezt a szívességet.” – szemléltette a két pilóta közötti különbséget Rosberg.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel