Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ross Brawn: „Még EGY ÉV és bomba jó lesz az F1!”

Sokak elégedetlenek a 2022-es szezon megváltozott technikai szabályzata miatt. Míg 2021 utolsó körig tartó, öldöklő csatát hozott, addig az idei év sima tarolást. Brawn biztos abban, hogy ez idővel változik, méghozzá erősen pozitív irányba!

Az új szabályrendszert pontosan azért találták ki, hogy összerázzák a mezőnyt, viszont a nemrégiben véget ért bajnokság akkora Max Verstappen fölényt hozott, ami az egyik legnagyobb végső győzelemnek számít a Formula-1 egyetemes történelmében. Ross Brawn nem aggódik, szerinte csupán idő kérdése, hogy visszatérjen a varázs:

„A kérdés teljesen egyszerű, kell még egy szezon, hogy minden a helyére kerüljön. Ha egy szabályrendszer változik, mindig lesznek olyanok, akik jobban ráéreznek, és olyanok is, akik kevésbé. 2009-ben is hasonlóan működött, akkor is az idő oldotta meg a hasonló problémákat. Szóval, szerintem korai az idegeskedés, egy év múlva a valaha volt legjobb Forma-1-et fogjuk látni.

Ha viszont nem jön be az elképzelésem, akkor nem tudom, mihez kezd majd a sorozat. Nagyon sok dolgot radikálisan megváltoztattunk, átformáltuk az autókat, költségsapkát vezettünk be, rengeteg új pályának adtunk lehetőséget, egyszóval mindent elkövettünk azért, hogy izgalmasabbá tegyük a versenyzést. Ehhez még hozzájön a mostani aerodinamikai korlátozás, amivel mindez kiteljesedhet, és értelmet nyerhet. Azonban rosszra gondolni sem akarok, túl sok dolog fordult jó irányba ahhoz, hogy vakvágányra fussunk.” – a hamarosan leköszönő nyilatkozott Ross Brawn.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük