Ross Brawn: „Még EGY ÉV és bomba jó lesz az F1!”

Sokak elégedetlenek a 2022-es szezon megváltozott technikai szabályzata miatt. Míg 2021 utolsó körig tartó, öldöklő csatát hozott, addig az idei év sima tarolást. Brawn biztos abban, hogy ez idővel változik, méghozzá erősen pozitív irányba!

Az új szabályrendszert pontosan azért találták ki, hogy összerázzák a mezőnyt, viszont a nemrégiben véget ért bajnokság akkora Max Verstappen fölényt hozott, ami az egyik legnagyobb végső győzelemnek számít a Formula-1 egyetemes történelmében. Ross Brawn nem aggódik, szerinte csupán idő kérdése, hogy visszatérjen a varázs:

„A kérdés teljesen egyszerű, kell még egy szezon, hogy minden a helyére kerüljön. Ha egy szabályrendszer változik, mindig lesznek olyanok, akik jobban ráéreznek, és olyanok is, akik kevésbé. 2009-ben is hasonlóan működött, akkor is az idő oldotta meg a hasonló problémákat. Szóval, szerintem korai az idegeskedés, egy év múlva a valaha volt legjobb Forma-1-et fogjuk látni.

Ha viszont nem jön be az elképzelésem, akkor nem tudom, mihez kezd majd a sorozat. Nagyon sok dolgot radikálisan megváltoztattunk, átformáltuk az autókat, költségsapkát vezettünk be, rengeteg új pályának adtunk lehetőséget, egyszóval mindent elkövettünk azért, hogy izgalmasabbá tegyük a versenyzést. Ehhez még hozzájön a mostani aerodinamikai korlátozás, amivel mindez kiteljesedhet, és értelmet nyerhet. Azonban rosszra gondolni sem akarok, túl sok dolog fordult jó irányba ahhoz, hogy vakvágányra fussunk.” – a hamarosan leköszönő nyilatkozott Ross Brawn.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel