FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ross Brawn: „Reméljük, nem a gumifalban ér majd véget a szezon”

Lewis Hamiltonon és Max Verstappenen kívül egy újabb szereplővel „bővült” a Forma-1-es világbajnokság: Masi és bírái következetes következetlenségükkel, nem ritkán kettős mércéjükkel súlyozzák agresszíven 2021-et.

Ez a mi szubjektív véleményünk, amivel természetesen lehet egyetérteni, vagy nem, de természetesen Brawn nem fogalmazott ilyen sarkosan. Az F1 sportigazgatója csupán aggodalmát fejezte ki, és reméli, hogy nem egy, a tegnapihoz hasonló baleset dönt majd a világbajnoki címet, hanem a nemes versengés…

„Újabb verseny, újabb incidens, amiről még nagyon sokat fogunk beszélni. Csak remélni tudom, hogy a Monzában látottaknak nem lesz köze a bajnokság végkimenetelére. Sivertoneban már átéltük ezt egyszer, azóta pedig egyre jobban erősödik bennem az érzés, hogy két kakas van az udvaron, és hogy ez nem az utolsó ilyen volt… Nem hinném, hogy bármelyikük is okult volna ezekből az esetekből, és visszavesz majd a továbbiakban. Talán nem a versenybíróknál, vagy valamelyik bukótérben füstölögve ér majd véget ez az év.

Hogy jogos volt-e a büntetés? Ezt nehéz megítélni, hiszen két önfejű, mindenáron győzni akaró pilóta harca ez, akik néha keresztezik egymás útját. A szurkolók természetesen pörögnek a témán, hiszen mindketten tehettek volna azért, hogy ez a szituáció máshogy alakuljon. Kár, hogy nem tették, nagyszerű versenyt láthattunk volna.” – mondta el Brawn állasfoglalás nélküli véleményét.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.