Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Russell: „Sokkal jobb lenne az F1 a Red Bull nélkül”

Első olvasatra talán megdöbbentőként hat George Russell megnyilvánulása, de a teljes kép ismeretében ez a kijelentés sokkal inkább dicséretet jelent, mint dorgálást.

A Mercedes fiatalja ugyanis csak arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy ha kivesszük a képből Max Verstappent és az egyik Red Bullt, akkor mindjárt kiélezett és izgalmas versengést kapunk:

„Mindenki fejleszt, így természetesen ők is, ezért is nagyon nehéz behozni a fennálló lemaradást. De már vannak arra mutató jelek, hogy közeledünk. A Hungaroringen miénk lett a pole pozíció, a Belga Nagydíjon pedig csupán egy tizedre lettem volna az első rajtkockától, ha Verstappent nem számítjuk bele…  Ha megvizsgáljuk, akkor jól látható, hogy nagyon komoly versengés van az Aston Martin, a Scuderia Ferrari, a McLaren, na meg mi közöttünk. Ha most nem lenne a Red Bull és Max, micsoda izgalmas bajnokságunk lehetne! De itt vannak, és elképesztő eredményeket érnek el, méghozzá azért, mert elképesztő munkát végeznek. Megérdemlik a sikert, mi pedig a felsorolt csapatokkal küzdünk a második helyért. Most ez a célunk, és mindent bele fogunk adni, hogy sikerüljön. Úgy érzem, sokat javulhatunk a szezon második felére.” – beszélt a fennálló helyzetről vegytisztán George Russell.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “Russell: „Sokkal jobb lenne az F1 a Red Bull nélkül”

  1. Sipos Gábor says:

    G.Rus sel:-szerintem,ha bízna a tehetségében,esetleg még győzni is akarna az alatta gördülő technikával,az odarendelt teammal-egy ilyen versenyzőkorú pilóta nem mondhatna ilyet,mert akkor rajta kívül a rajtrácson nem kellene egyéb szereplőnek lenni,ekkor győztes lehetne és a Mercedes is az első sorban szerepelne.Nem értem Hr Wolff kijelentését sem,miszerint az Ő dominanciájuk nem volt ilyen unalmas-szerintem mert nem volt ilyen kiérett mint most a Red Bullé.Lehet,hogy ezt a kiérett technikai fölényt ill.annak megtartását elszántabb,fanatikusabban győzni akaró emberekre bízták Max Verstappen és Sergio Perez személyében.
    Én jártam a Mercedes Affalterbachi Összeszerelő üzemében,ahol a versenymotor összeszerelési időrekordja alig több mint 3-óra,és a motoron egy ráépített fémtáblán szerepel az összeépítő neve,amikoris a tulajdonost személyesen megismertetik a szerelővel,ami egy ki nem mondhatatlan alapbizalmat sugároz. Ha ezt a minőséget túl tudja haladni az osztrák Red Bull-milyen,mekkora lehet ott az akarás.Hr.Wolff közel van a megoldáshoz,de nem annyira győzni akaró emberek nélkül ez nem megvalósítható.
    Tisztelettel:Sipos Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel