Russell: „Sokkal jobb lenne az F1 a Red Bull nélkül”


Első olvasatra talán megdöbbentőként hat George Russell megnyilvánulása, de a teljes kép ismeretében ez a kijelentés sokkal inkább dicséretet jelent, mint dorgálást.

A Mercedes fiatalja ugyanis csak arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy ha kivesszük a képből Max Verstappent és az egyik Red Bullt, akkor mindjárt kiélezett és izgalmas versengést kapunk:

„Mindenki fejleszt, így természetesen ők is, ezért is nagyon nehéz behozni a fennálló lemaradást. De már vannak arra mutató jelek, hogy közeledünk. A Hungaroringen miénk lett a pole pozíció, a Belga Nagydíjon pedig csupán egy tizedre lettem volna az első rajtkockától, ha Verstappent nem számítjuk bele…  Ha megvizsgáljuk, akkor jól látható, hogy nagyon komoly versengés van az Aston Martin, a Scuderia Ferrari, a McLaren, na meg mi közöttünk. Ha most nem lenne a Red Bull és Max, micsoda izgalmas bajnokságunk lehetne! De itt vannak, és elképesztő eredményeket érnek el, méghozzá azért, mert elképesztő munkát végeznek. Megérdemlik a sikert, mi pedig a felsorolt csapatokkal küzdünk a második helyért. Most ez a célunk, és mindent bele fogunk adni, hogy sikerüljön. Úgy érzem, sokat javulhatunk a szezon második felére.” – beszélt a fennálló helyzetről vegytisztán George Russell.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images


One thought on “Russell: „Sokkal jobb lenne az F1 a Red Bull nélkül”

  1. Sipos Gábor says:

    G.Rus sel:-szerintem,ha bízna a tehetségében,esetleg még győzni is akarna az alatta gördülő technikával,az odarendelt teammal-egy ilyen versenyzőkorú pilóta nem mondhatna ilyet,mert akkor rajta kívül a rajtrácson nem kellene egyéb szereplőnek lenni,ekkor győztes lehetne és a Mercedes is az első sorban szerepelne.Nem értem Hr Wolff kijelentését sem,miszerint az Ő dominanciájuk nem volt ilyen unalmas-szerintem mert nem volt ilyen kiérett mint most a Red Bullé.Lehet,hogy ezt a kiérett technikai fölényt ill.annak megtartását elszántabb,fanatikusabban győzni akaró emberekre bízták Max Verstappen és Sergio Perez személyében.
    Én jártam a Mercedes Affalterbachi Összeszerelő üzemében,ahol a versenymotor összeszerelési időrekordja alig több mint 3-óra,és a motoron egy ráépített fémtáblán szerepel az összeépítő neve,amikoris a tulajdonost személyesen megismertetik a szerelővel,ami egy ki nem mondhatatlan alapbizalmat sugároz. Ha ezt a minőséget túl tudja haladni az osztrák Red Bull-milyen,mekkora lehet ott az akarás.Hr.Wolff közel van a megoldáshoz,de nem annyira győzni akaró emberek nélkül ez nem megvalósítható.
    Tisztelettel:Sipos Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel