Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

SCHUMACHER: „Számomra nincs más opció, csak a Forma-1”

Ha egy versenyző „kihullik” a Formula-1-ből, akkor általában három opciója van. Az első, hogy belenyugszik a helyzetébe, és másik versenysorozatban próbálja meg kamatoztatni a tehetségét. A második, hogy a sportág közelébe maradva igyekszik oda visszakerülni, míg a harmadik az, hogy a már említett kettővel együtt próbálkozik.

Mick Schumacher most egyértelművé tette, hogy számára csak a középső út járható, nem kívánja elengedni az F1-es álmokat, és más szériában sem fogja megméretni magát, inkább teljes mellszélességgel a Mercedesnél vállalt tartalékversenyzői munkájára összpontosít:

„Semmiféle más ligában nem fogok versenyezni, nem érdekel a többi versenysorozat. Nehéz dolog ez, mert ha már egyszer kóstoltad a Forma-1-et, akkor csak ez fog érdekelni, minden más opcióval elégedetlen leszel… Szóval egész évben itt leszek az F1 paddockban, minden versenyre elutazok, és csakis a Mercedesnél végzett munkámnak szentelem magam. Azzal fogok törődni, hogy ebben a szerepkörben is bizonyítsak, és ezzel olyan pozícióba emeljem magam, amivel 2024-re sikerülhet ülést találni, és visszatérni.” – nyilatkozott optimistán Mick.

Sokan már Lewis Hamilton lehetséges utódjaként tekintenek a fiatal németre, de mindez azért nagyon erős túlzás. Sokkal inkább lehetséges egy olyan forgatókönyv, mint az történt Nyck de Vries esetében, vagyis esélyt kap egy beugrásra, és ott jó teljesítménnyel eladja magát.

Ti mit gondoltok, van esélye annak, hogy 2024-ben újból a rajtrácson lássuk őt?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Mercedes

One thought on “SCHUMACHER: „Számomra nincs más opció, csak a Forma-1”

  1. Bence says:

    Igen!
    A következetes és lelkiismeretes munka, az őszinte eltökéltség és hit előbb utóbb meghozza a várt eredményt Mick számára is.
    Hajrá Mick! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük