FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia Ferrari: A 2022-es szezon sokesélyes lesz!

Mindezt Jock Clear, a vörösök teljesítményért felelős mérnöke mondta el egy podcastben, és számszerűsített is: szerinte előfordulhat, hogy az első és az ötödik hely közötti különbség mindössze egyetlen tizedre redukálódik.

Clear nem mai csirke a szakmában, 1990 óta dolgozik az F1-ben, így természetesen jó pár korszak születésénél és felfutásánál jelen volt. Véleménye szerint nagyon nehéz, jóformán lehetetlen megtippelni, hogyan alakul majd a jövő évi erősorrend, de van egy olyan érzése, hogy szorosabb és többesélyes küzdelmet láthatunk majd:

„Folyamatosan csökkennek a különbségek, ez egy hosszú ideje zajló tendencia. És ez nem csupán az élmenőkre igaz, hanem a teljes mezőnyre levetítve is. Jövőre szerintem körülbelül egy tizeden belül lesz az első és az ötödik, így rettentően szoros lehet a meccs. Ezért dolgozik mindenki, mi is ezért hajtunk, és még csak azt sem mondhatom, hogy kilométerekkel megelőzzük a kiscsapatokat a fejlesztési versenyben, mert nem lenne igaz. Könnyen előfordulhat, hogy elmosódik majd a határ a kicsik és a nagyok között, de ezt mi akartuk, és ennek örülni kell!

Én pedig örülök is, mert igazán komoly csatákat hozhat az új szabályrendszer. Lehet, hogy mi jövünk majd ki belőle nagyon jól, az is lehet, hogy más, és csak az ötödik legjobb autó lesz a miénk. Nyilván nem ezt akarjuk, de nem tudhatod, mit hoz a jövő, amíg meg nem érkezett, ettől olyan szép és izgalmas ez az egész.” – nyilatkozta a veterán szakember a 2022 által kínált lehetőségekről.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük