FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel az IndyCarban?

A négyszeres világbajnok csillaga a Formula-1-ben finoman szólva is hanyatlik, nem mernénk komoly tétben fogadni arra, hogy még jövőre is a mezőnyben lesz. Az IndyCarban születhet újjá?

Arról már korábban is meggyőződhettünk, hogy egy váltás csodákra lehet képes némely versenyzőnél, elég csak az USA-ban remek formát mutató Romain Grosjeanra gondolni. Vettelnek pedig már ajánlata is van… Az egész onnan indult, hogy többek között a németnek sem tetszett a Miami pálya, és ennek hangot is adott:

„Az Egyesült Államokban annyi elképesztő, komoly tradíciókkal rendelkező pálya van, amelyeken én magam sokkal szívesebben versenyeznék. Ott van például a Road America, aminél izgalmasabbat nehéz elképzelni, de megértem a Formula-1 vezetőit, akik a városokban élő temérdek embert akarják megszólítani. A szurkolók talán jobban örülnének, ha az előbbi helyen lenne verseny, de én ezt nem igazán tudom megítélni, hiszen utoljára 2001-ben néztem versenyt kívülről, a lelátón ülve. Én magam sokkal szívesebben mennék el régi, hagyományos pályákra, mert ezeken szerintem sokkal ütősebb a feeling.”

Több sem kellett az ismert amerikai sztárpilótának, Graham Rahal azonnal gesztust tett Vettel felé, és meghívta, hogy tesztelje az autóját:

„Abszolút mértékben egyetértek Sebbel, és szeretném neki elmondani, hogy ha kedve szottyanna egyszer IndyCar autóba ülni, akkor vegye úgy, hogy ez el is van intézve. Hatalmas megtiszteltetés lenne nekem és a csapatomnak is, ha kipróbálná az autónkat!” – nyilatkozta az Indy versenyző. Sokak szerint ez csak ügyes marketingfogás, de mint tudjuk, nem zörög a haraszt. A labda most már Vettel térfelén pattog…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük