Silverstone bukni látszik, Ausztria után egyből dupla Magyar Nagydíj jöhet

Legalábbis a szigetország sajtója erre következtet a kormányuk makacsságából. A brit elöljárók a Forma-1 mezőnyével, technikai személyzetével szemben sem hajlandók elengedni a beutazás utánra elrendelt kötelező kéthetes karantént, ezzel pedig lényegében ellehetetlenítik a versenyrendezést. Ha mindez így lesz, az szerintük a Magyar Nagydíjra is döntő befolyással bír majd.

A száguldó cirkusz vezetése szeretett volna felmentést kérni ez alól, amit a britek megtagadtak, mondván félnek attól, hogyha egy esetben kivételt tesznek, akkor más szektorok is nekiállnak majd náluk verni az asztalt. Noha hivatalos döntés még nem született az ügyben, lényegben eldöntött tényként kezelik a fentebb leírtakat, amelyet a mindig jól értesült Motorsport.com helyi változata is megerősít.

A lap azt a kérdést is boncolgatja, amit a Brit Nagydíj kimaradása okozhat: a júliusban a Red Bull Ringen dupla futammal rajtoló szezon a Hungaroringgel folytatódhat, méghozzá az értesüléseik szerint két futammal. A Magyar Nagydíj tehát előrébb kerülne, és július 19-én, valamint 26-án bonyolódna le az eredetileg tervezetthez képest.

A kieső versenyt a Német Nagydíj pótolná, amely a magyar versenyek után ugrana be, a szezon további része pedig a már általunk is megírt forgatókönyv szerint zajlana tovább. A szaklap egy csapattag anonim nyilatkozatát is említi, melyben az illető arról beszél, hogy mindenki készen áll a versenyzésre, és rugalmasak az esetlegesen útközben felmerülő problémákra. A forrás azt is hozzáteszi, hogy nem ijednek meg a kihívásoktól, és a várhatóan hosszú hónapokig tartó erőltetett menettől.

Jelen állás szerint még Forma-1-es szinten is brutális menet következik, amely nem fog kímélni sem embert, sem technikát. Ez nem várt szituációkhoz, ergó páratlan izgalmakhoz vezethet, és mi kényelmes helyzetben vagyunk: csupán várnunk kell arra, hogy az élet visszaadjon valamit abból, amit elvett.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel