FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

SPORTTÖRTÉNELEM: Max Verstappen nyerte az F1 első sprintkvalifikációját!

Hosszú idő után végre nem érheti szó a ház elejét a Formula egy vezetésénél, hiszen ezen a hétvégén egy forradalmian új koncepciót próbált ki a mezőny. Nyugodtan kijelenthető, a sprintfutam beváltotta a hozzáfűzött reményeket!

Az egész hétvégét egyfajta frissesség, a változás jótékony szele lengte körül, fiatalos és tökös dolog volt a Liberty Mediától, hogy ebbe beleállt! 17 kör és 100 kilométer várt ezen a délutánon a pilótákra, a Brit Nagydíj minél előkelőbb rajtpozíciójáért zajló versenyt pedig Lewis Hamilton kezdhette meg az élről. Sok volt a bizonytalan és a változó a képletben, amely látszólag a kis csapatoknak kedvezett, a nagyoknak pedig valódi rizikófaktornak mutatkozott. A szabad gumiválasztás plusz kockázati tényezőként jelent meg… A rajtnál Hamilton komolyan beragadt, és Verstappen fogott keményen pozíciót. Hátrébb nem sok mozgolódás volt, de a középmezőnyben Fernando Alonso rögtön varázsolt: a spanyol alig két kör alatt hat pozíciót javított, hátrébb pedig a két Haas akadt össze. Hátrébb Sergio Perez bukott komoly pozíciókat, a mexikóinak már a start sem sikerült, de a hatodik körben bemutatott óriási kicsúszásával a Red Bull Racing a nagydíjra is bukta a taktikáját… Közben az élen Verstappen szórta a leggyorsabb köröket, Hamilton pedig a tegnapi pole után az egyenesekben erősebb Mercedessel sem tudta levadászni a hollandot.

Ezzel Max Verstappen történelmet írt, hiszen megnyerte a Forma-1 első sprintkvalifikációját, és holnap a poleból rajtolhat a Brit Nagydíjon. Maga a formátum is ígéretesen debütált, hiszen azt hozta, amit előzetesen elvártunk tőle: kiszámíthatatlanságot, helycseréket, izgalmakat, egy igazi ugrást az ismeretlenbe!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük