FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sprintversenyek: PONTOKÉRT mehetne majd a szombati futam

Sprintfutamok egyre inkább igen, fordított rajtrács semmi esetre sem. Jelenleg így fest az összkép azzal kapcsolatban, hogy felborul-e egy szakállas tradíció azért, hogy izgalmasabb lehessen a bajnokság.

Elviekben ma zajlott egyeztetés a tervezetről, de hivatalos beszámolót mindezidáig nem tettek közzé arról, hogy milyen döntés született. Annál több részinformáció derült ki, a jelek szerint már az is megvan, hogy mely pályákon láthatnánk 2021-ben a forradalmi kezdeményezést: A Kanadai Nagydíj, az Olasz Nagydíj, valamint Brazilia lehetne az első fecske. Lebonyolítás tekintetében annyit tudhatunk, hogy egy előrehozott időmérővel már pénteken kiderülne a kvalifikációs sorrend, ez határozná meg a szombati sprintfutam felállását. Ez utóbbi verseny eredménye nem csupán a vasárnapi főfutam helyosztója lenne, de bajnoki pontokat is lehetne szerezni rajta az elképzelések szerint. Az első nyolcat díjaznák, a győztes pedig 12 ponttal gazdagodna.

A sprintversenyek hosszát maximum 100 kilométerben határoznák meg, és kötelező boxkiállások nélkül kellene azokat teljesíteni. Hogy ezt átüssék a csapatokon, ahhoz a mezőny kilencven százalékának kell igennel szavaznia. Kíváncsiak vagyunk, hogy idén lesz-e merszük bevállalni azt, ami tavaly csúnyán elhasalt… Remek hír lenne ez a szivárványait levetkőzött Formula-1-nek!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula One

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük