FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Súlyos VÁLSÁG KÖRVONALAZÓDIK, futamokat hagyhatnak ki a csapatok?

A világunkban tapasztalható bohóckodás, a “háború és a pandémia” hatásait mindenki megszenvedi, ez alól az F1 sem kivétel. Christian Horner szerint nem kell meglepődni, ha néhány csapat futamokat fog kihagyni, hogy beférjen a költségsapka alá…

Persze a brit sportvezető nyilatkozatában van némi dramatizálás, sőt, ravaszkodás is bőven, de ettől még tény, hogy a fentebb említett cirkusz az F1-et is sújtja:

“A kalkulációnk szerint legalább hét csapatnak ki kell majd hagynia négy versenyt ahhoz, hogy képes legyen tartani magát a költségplafonhoz. Ez nem csupán bennünket, nagyokat érint, a középmezőny is rettenetesen szenved az elszabadult infláció miatt. Nagyon magas energiaárakat fizetünk, minden egyre drágább, a logisztika csillagászati összegeket emészt fel, ezeket a dolgokat nem tudjuk befolyásolni. Valamit muszáj lenne cselekednie az FIA-nak, máskülönben könnyedén valóra válhat a jóslatunk.” – vélekedett a Red Bull Racing csapatfőnöke.

Hornerék állítólag már egy megoldás tervezettel is előrukkoltak, ami mögé felsorakozott a McLaren, a Mercedes, valamint a Scuderia Ferrari is. Érdekessége a helyzetnek, hogy az Alpine, az Alfa Romeo, a Haas és a Williams (tehát akiket elvileg a legjobban sújt ez az egész) mereven elzárkóznak ettől. Talán csak nem azt gondolják, hogy ez egy szép próbálkozás a topcsapatok részéről a fejlesztési verseny felturbózására?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.