Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szaudi Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen, ismét tapad Alonso

Ezúttal már a hagyományok szerint, vagyis naplemente után folytatták a körözést a csapatok, a mostani eredményekből pedig egy nagy következtetést lehet levonni: ismét a Red Bull Racing és az Aston Martin tartott erődemonstrációt, és ez valószínűleg a hétvége hátralévő részében is így lesz majd.

A Red Bull ott folytatta, ahol az FP1-en abbahagyta, Max Verstappen folyamatosan „lilult”, és hamar az élre is állt, őt árnyékként követte Sergio Perez. Az Aston Martin sem igazán akart leszakadni, Fernando Alonso már ekkor is fél másodpercen belülre kormányozta a zöldeket. A spanyol kisvártatva lágy keverékeken próbálkozott, és ha nem hibázik bele a gyorskörébe, akkor valószínűleg le is taszítja az élről Verstappent. Nem sokkal később egyre több autó jelent meg a hétvége leglágyabb keverékén, és Alonso is újból nekilódult, melynek eredményeként beékelődött a két Red Bull közé.

Látványos volt a két Ferrari szolid tempója, a vörösöket Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Lance Stroll, valamint Pierre Gasly is megelőzte. Az edzés utolsó percei már a versenyszimulációval telt, így a végeredmény sem változott. Ismét Verstappen volt a leggyorsabb, őt követte Alonso és Perez.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük