Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szaudi Nagydíj: „Perez győzött, Verstappen és Russell a dobogón”

A jeddahi éjszaka nagy kérdése az volt, hogy lesz-e valaki, aki képes megnehezíteni a Red Bull Racing dolgát, hogy Fernando Alonso mire lehet képes Sergio Perez ellenében. Na meg az, hogy mire megy a mezőny végéről Max Verstappen…

A rajt után Alonso azonnal átvette a vezetést, és a másik Aston sem játszott sokat, Lance Stroll komoly fölénnyel lépte át Carlos Sainzot. Oscar Piastri orrkúpot tört, pontosabban Pierre Gasly segített ebben az újonc pilótának. Közben kisvártatva érkezett a hír, hogy a spanyolt megbüntetik, mert rosszul vette fel a startpozícióját… A mezőnyben sok érdekesség nem történt, hacsak nem Max Verstappen lassú felzárkózása, a holland több kör elteltével is csak két helyet tudott javítani. Tíz kör kellett hozzá, hogy a legjobb tízbe küzdje magát, mindeközben a másik kétszeres világbajnok is szépen harcolt. Alonso villámgyorsan kiépített akkora előnyt, hogy az öt másodperces büntetés már ne okozzon neki majd gondot a későbbiekben. Charles Leclerc is markánsan felfejlődött, még az élmezőny kiállásai előtt a top5-be autózta magát. Akiről a legkevesebb szó esett, az Geogre Russell: a fiatal brit stabilan a harmadik helyen autózott, ismételten és jócskán megelőzve a legendás csapattársát.

Még nem jártunk a futam felénél, mikor Strollra rászólt a csapat, hogy azonnal állítsa le a kocsiját, méghozzá a pályán, biztonsági autós fázist előidézve. Több sem kellett a mezőny elejének, jöttek is szépen a boxba. Talán Alonso és Verstappen jártak a legjobban, utóbbi az újraindítás előtt ekkor már a negyedik pozícióban volt… Az új start után Perez és Alonso szépen ellépett, viszont Verstappennek kellett még pár kör, hogy átlépje a remekül versenyző Russellt. Ezután már nem volt megállás, a listán Alonso következett, majd az élen álló saját csapattárs került a célkeresztbe! A várt tűzijáték azonban elmaradt, a frontok „befagytak”, és az eleje mindenféle változás nélkül ért célba. Csatákat csak hátrébb láthattunk, de mindez a lényegen már nem változtatott: Sergio Perez Max Verstappen előtt megnyerte a Szaudi Nagydíjat, Fernando Alonso pedig ismét – immáron századjára – dobogóra állhatott.

UPDATE: Alonso elvesztette a harmadik helyét, miután a csapat a boxutca büntetés alatt hozzáért az autóhoz, így a pilóta újabb 10 másodpercet kapott, amivel George Russell ölébe hullott a dobogó!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük