FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szerdán INDULNAK a tesztek – Lesz esőnap is!

Holnaptól három napon keresztül Barcelónában tesztel a Formula-1 mezőnye, és ha az égiek esetleg nem tennék lehetővé, akkor is láthatjuk majd a megváltozott áramlást, lévén fellocsolt pályán fognak körözgetni az új technikák.

A háromnapos gyakorláson a 2022-es autók megismerése mellett az új gumikeverékre is nagy hangsúlyt fektetnek majd a résztvevő istállók. Minden csapat egészen pontosan 30 szett gumit nyírhat a „vászonig”, ezek között lesz száraz, átmeneti, és természetesen esőgumi is. Mivel ez(ek) mindenki számára újdonságot jelentenek, így egészen biztosan lesz esős gyakorlás is a programban. Ha a körülmények adottak lesznek, akkor csapadék esetén, ha ez elmaradna, akkor pedig fellocsolt pályán tesztelhetnek a pilóták. Erre legkésőbb péntek délutánig sort fognak keríteni, ha előbb nem, ekkor fogják nyüstölni az átmeneti/esős abroncsokat.

Erre nem csupán a mezőnynek van szüksége, a Pirellinél is szeretnének adatokat gyűjteni arról, hogyan is viselkednek az új generációs termékeik az új generációs autókon. Ha eddig nem lett volna hatalmas érdeklődés a „test session iránt”, akkor a „mindenképp vizes” gyakorlás miatt már nem is kérdéses az extra figyelem…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük