FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szingapúri Nagydíj: A harmadik szabadedzés is a Ferrarié!

Az időmérő előtti utolsó felmenetel igencsak trükkösen alakult a Szingapúri nagydíjon, hiszen megérkezett a jósolt csapadék, amely jó eséllyel a kvalifikáció alatt is marad.

Kerek harminc perc késéssel indult el az etap, ezt megelőzően a safety car méricskélte a körülményeket, és speciális gépekkel szárítgatták a pálya egyes részeit. Csak az eső intenzitásának csökkenése után ugrottak neki a megmaradt nyúlfaroknyi időnek, akkor is óvatosan. Sokáig csak Pierre Gasly merészkedett ki, majd szép lassan csorogtak a többiek is. Kisvártatva már a mezőny nagyobb részének volt mért köre, de Max Verstappenen kívül mindenki esőgumin próbálkozott. A holland ellenben intermediate keverékeken mozgott, és állt az élre. Rövidesen már mindenki a zöld oldalfalú gumikon körözött, de az eredmény nem sokat változott: Charles Leclerc nyerte az edzést Max Verstappen és Carlos Sainz előtt.

Hamarosan jön az időmérő, amely komoly csörtének ígérkezik, már csak a pálya állapota miatt is. Szinte száraz célegyenes, a pálya hátsóbb traktusaiban pedig sok-sok víz… Izgalmas lesz!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük