FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szingapúri Nagydíj: Charles Leclerc kis szerencsével a POLEBAN

Határozottan szárazabb körülmények között, a jól ismert hangulatos fényárban úszó időmérővel tért vissza ténylegesen a Szingapúri Nagydíj, amelyet Charles Leclerc nyert meg.

A Q1 leginkább a szűk városi pálya, na meg a pilóták határkeresésének jegyében történt csúszkálással zajlott. A körülmények nagyon gyorsan javultak, mivel a lehullott csapadéknak nem érkezett utánpótlása, és természetesen a forgalom is jóval erősebb volt az előző edzésen látottaknál. Az első három Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc fogat volt, különösen a Mercedes pilóta hozott extrát. A kiesők között nem meglepetésre a két Williams versenyző nevét olvashattuk, annál erősebb volt viszont Valtteri Bottas, Esteban Ocon és Daniel Ricciardo búcsúja.

A Q2-ben sem láthattunk különleges dolgokat, egy javuló pályán minden a papírformának megfelelően alakult. Az élen ezúttal is a Red Bull Racing és a Scuderia Ferrari autói voltak, de nemsokára a Mercedes is megérkezett a játékba. Végül a Lelcerc, Hamilton, Verstappen hármas lett a leggyorsabb ebben a szakaszban. Néhányan megpróbálkoztak a slickkel, a két Aston Martin és Guanyu „JOE” Zhou vállalták be az extra kockázatot, ami majdnem be is jött. Ám végül a két zöld autó, Mick Schumacher, Zhou – és döbbenet -, de George Russell is befejezte a Q2-ben a további harcot.

Következhetett a Q3, ahol a fél mezőny intereken, a másik fele pedig slickeken ugrott neki, hogy eldöntse, kié lesz a pole pozíció. A rettentően gyorsan javuló pályán leadott első lövések után meglepő eredményeket mutatott a kijelző: először Yuki Tsunoda, aztán Lewis Hamilton, majd Fernando Alonso állt az élre, de az sejthető volt, hogy az élcsapatok az utolsó utáni pillanatokra hagyják majd a „Hammer Time-ot”. Közben Max Verstappen támadó módba kapcsolt, de a harmadik szektorban belehibázott az addigi legjobb körébe. Charles Leclerc csendben az élre állt, de Verstappen utolsóként elment egy újabb mért körre, ami sima pole pozíciót eredményezett volna, ha a holland befejezi a körét… Nem így tett, kiállt, mert valószínűleg nem maradt volna elég üzemanyag az autójában, így a holnapi futamon Charles Leclerc, Sergio Perez, Lewis Hamilton triója indulhat az élről, míg Max Verstappen csak a nyolcadik.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük