Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szingapúri Nagydíj: Sainz ZSENIÁLIS GYŐZELMET aratott!

Különleges napra ébredt a Formula-1 világa, hiszen majdnem biztosra volt mondható, hogy először az idényben új győztest avathatunk.

Az élen a két Ferrari eltérő taktikán, de változatlan sorendben hozta le a rajtot – már ami az egymással való összevetést illeti, hiszen míg Carlos Sainz jó rajt után vezette a mezőnyt, addig a harmadik helyről startoló Charles Leclerc gyorsan átugrotta George Russellt. Így tett Lewis Hamilton is, azonban ő szabálytalanul, az egyik kanyart levágva, így hamarosan vissza is adta a pályaelőnyt a versenytársaknak. A tegnapi kvalifikációt igencsak elrontó Max Verstappen nehezen zárkózott, csupán két helyet tudott feljebb lépni, a másik Red Bull pedig tönkretette a leányvállalatos Yuki Tsunoda versenyét. Eközben a Scuderia Ferrari jól olvasta és menedzselte a versenyt, Sainz biztosan őrizte az előnyét Leclerc előtt, akit még a csapatutasítás réme is fenyegetett.

Ezek után némileg kisimult a verseny, egészen a 21. körig, amikor is Logan Sargeant falba tette a Williamst, majd a sérült autóval a boxba távozva egy rakás törmeléket hagyott a pályán. Biztonsági autó! A legtöbben kihasználták a lehetőséget, és új keverékeket vettek magukhoz, így tett Russell is, aki az újraindítás után rögvest Sainz nyomába eredt. Itt viszont látleletet kaptunk a modern Formula-1 igazi nyomorúságáról: támadás előtt/védekezéskor hezitáló, mérnökséggel egyeztető versenyző, spórolás spórolás hátán, és gumitaktika… További húsz kör kellett ahhoz, hogy a Mercedes rászánja magát arra, aminek már az első pillanatban meg kellett volna történnie: támadni!! Még csak épp nekilódult volna Russell, Esteban Ocon alatt állt meg az Alpine, virtuális SC fázist előidézve. Újabb értékes idő ment el a várható csatából, ráadásul a remek taktikának és kiállásnak köszönhetően Norris is becsatlakozott a képletbe… Végül egyikük sem tudott túljárni Carlos Sainz eszén, aki Lando Norrist, és Lewis Hamiltont megelőzve az év első Ferraris győzelmét aratta!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel