FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szingapúri Nagydíj: Sima Perez győzelem született

Esős körülmények között vágott neki a mezőny a Szingapúri Nagydíj 61 körének, amelyet végül Sergio Perez sima győzelmét hozta. 

Sergio Perez remekül kapta el a rajtot, és rögtön az élre is állt, mellette Lewis Hamilton küzdött komolyat Carlos Sainz ellen, de a spanyol átrágta magát rajta, és elvette tőle a harmadik helyet.

Mögöttük Max Verstappen igyekezett volna zárkózni, de a borzasztó startja és Kevin Magnussen manővere miatt csak lejjebb esett. Az első néhány kör után Perezt Charles Leclerc és Carlos Sainz követte, a kezdeti izgalmak pedig jócskán alábbhagytak. Egészen addig a pillanatig, míg Guanyu Zhou és Nicolas Latifi kontaktja után jöhetett a biztonsági autó!

Az újraindítás után sem változott semmi, ha csak nem az, hogy eltűntek az időkülönbségek, ez pedig új esélyt nyitott Verstappennek a felzárkózásra, aki élt is a kínálkozó alkalommal. Eközben Leclerc volt a leggyorsabb a pályán, míg Verstappen beragadt a stabilan autózó Fernando Alonso mögé. A 15. körben elkezdtek megjelenni az első száraz ívek, és közeledni az a pillanat, amikor a versenyzők slickekre válthatnak. Verstappen és Alonso csatáját végül előbbi nyerte, mivel a spanyol autójának elment a hajtása. VSC-fázis következett, ami lecsökkentette a különbségeket, és George Russell révén megérkezett az első fecske is, aki közepes keverékekre váltott. Eleinte nagyon szenvedett a Mercedes fiatal britje, de rövidesen begyorsult. Azaz begyorsult volna, ha Alexander Albon nem áll bele a falba, és nem jön újabb VSC… Még alig lett vége, jött az újabb: Esteban Ocon alatt is megadta magát az Alpine. Ismét VSC!

Az újbóli indítás még csak alig zajlott le, Lewis Hamilton találta meg a falat, de nem lett belőle biztonsági autó, mert Hamilton tovább tudott menni. Közben a váltópont is eljött, Leclerc érkezett friss közepesekért, majd kisvártatva elkezdett záporozni mindenki, mivel Yuki Tsunoda falazása után újból a safety car volt a soros. Az újraindítás után Verstappen akarta megfogni Lando Norrist, de túlvállalta magát és a bukótérbe esett, a nyolcadik helyről kezdhette újra a feltámadást. Miközben Perez újraindítási procedúráját vizsgálták, a mexicóira durván megérkezett Leclerc, ráadásul a futamon először engedélyezték a DRS használatát is. Ezzel azonban nem tudott élni a Ferrari pilótája, aki hiába üldözte hosszú-hosszú körökön keresztül Perezt, végül meg kellett elégednie a második hellyel. Az unalmas Szingapúri Nagydíjat így Sergio Perez nyerte, a harmadik helyen pedig Carlos Sainz végzett.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük