Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szinte már hivatalos: Ausztriában dupla futammal rajtolhat a Forma-1

Az egyre biztosabbnak látszó információt egy ismert helyi médium szellőztette meg. Helmut Marko rádióinterjúban adta tudtára a világnak, hogy a szezonnyitó bejelentése gyakorlatilag már csupán formalitás, és csak egy esetleges második járványhullám tudná azt meghiúsítani.

A sógoroknál helyszínelő Ö3 rádió ma délelőtt hírül adta, hogy döntés született arról, hogy a Red Bull Ring ad otthont a 2020-as Formula-1-es szezon nyitányának. A Red Bull mellett az országos és tartományi politika, valamint az F1 vezetői sem gördítenek akadályt a tervek elé, és a megfelelő óvintézkedések betartásával megrendezik a futamokat. Igen, mindjárt kettőt, hiszen július 5 után 12-én újabb versenyt bonyolítanának. A futam szervezői jelezték, hogy minden elvárt kritériumot képesek teljesíteni, ezekről a Forma-1 vezetőségével is megállapodtak, így gyakorlatilag kimondható, hogy nyitóverseny címszó alatt bejegyezhetjük a naptárunkba Spielberget.  

Friss értesülések szerint már el is kezdték tesztelni a pálya és a környező vendéglátó ipari egységek személyzetét, több mint 400 embert, ami bizonyítja, hogy az osztrák rendező már neki is látott a speciális előkészületeknek. A futamok nagy valószínűséggel zárt kapuk mögött zajlanak majd, limitált résztvevői számmal. Az F1 által kért limit maximum 2000 fő, amit a közönség kizárása mellett az újságírók időszakos mellőzésével kívánnak elérni. A helyszíni tudósításokat a száguldó cirkusz saját médiastábja végzi majd, a tilalom a televíziós szakembereket nem, vagy csak részben érinti.

Közben a színfalak mögött megállás nélkül folyik a munka, más európai versenypályákkal is egyeztet a liga vezérkara, igyekszenek felmérni, hogyan fog kinézni a 2020-as versenynaptár. Ausztria után a briteknek is jók az esélyeik, Silverstoneban már jelezték is, minden feltétel adott a bajnokság folytatására, szintén egy dupla futamos rendezéssel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel