Szinte már hivatalos: Ausztriában dupla futammal rajtolhat a Forma-1

Az egyre biztosabbnak látszó információt egy ismert helyi médium szellőztette meg. Helmut Marko rádióinterjúban adta tudtára a világnak, hogy a szezonnyitó bejelentése gyakorlatilag már csupán formalitás, és csak egy esetleges második járványhullám tudná azt meghiúsítani.

A sógoroknál helyszínelő Ö3 rádió ma délelőtt hírül adta, hogy döntés született arról, hogy a Red Bull Ring ad otthont a 2020-as Formula-1-es szezon nyitányának. A Red Bull mellett az országos és tartományi politika, valamint az F1 vezetői sem gördítenek akadályt a tervek elé, és a megfelelő óvintézkedések betartásával megrendezik a futamokat. Igen, mindjárt kettőt, hiszen július 5 után 12-én újabb versenyt bonyolítanának. A futam szervezői jelezték, hogy minden elvárt kritériumot képesek teljesíteni, ezekről a Forma-1 vezetőségével is megállapodtak, így gyakorlatilag kimondható, hogy nyitóverseny címszó alatt bejegyezhetjük a naptárunkba Spielberget.  

Friss értesülések szerint már el is kezdték tesztelni a pálya és a környező vendéglátó ipari egységek személyzetét, több mint 400 embert, ami bizonyítja, hogy az osztrák rendező már neki is látott a speciális előkészületeknek. A futamok nagy valószínűséggel zárt kapuk mögött zajlanak majd, limitált résztvevői számmal. Az F1 által kért limit maximum 2000 fő, amit a közönség kizárása mellett az újságírók időszakos mellőzésével kívánnak elérni. A helyszíni tudósításokat a száguldó cirkusz saját médiastábja végzi majd, a tilalom a televíziós szakembereket nem, vagy csak részben érinti.

Közben a színfalak mögött megállás nélkül folyik a munka, más európai versenypályákkal is egyeztet a liga vezérkara, igyekszenek felmérni, hogyan fog kinézni a 2020-as versenynaptár. Ausztria után a briteknek is jók az esélyeik, Silverstoneban már jelezték is, minden feltétel adott a bajnokság folytatására, szintén egy dupla futamos rendezéssel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel